sâmbătă, 23 februarie 2013

Ce poate totusi creierul, daca nu-i varza, a doua dovada

Pe bzaa uonr sudtii ale ueni uvetsniariti egzlene, nu are intortmapa in ce odnrie satu liertele itnr-un cvunat. Imatpornt etse ca pmria si umtlia lireta sa fie la lcoul pitovrit. Rtseul leilretor pot sta in ocire odrnie si tustoi ptoi ctii. Atsa e psboiil prnteu ca noi ctiim cunelvite irngtei si nu letira cu ltirea.

Double Trouble

16 comentarii:

  1. sunt uniii care nu citesc nici cuvintele ci doar randurile; si alea pe oblica...
    despre eliade se spunea ca citeste asa; o pagina in cateva secunde...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noroc mare pe noi ca de scris, scria mai încet...
      Cica si Kennedy avea harul asta.

      Ștergere
    2. citii despre Eliade ca scria f. rapid comparativ cu alti scriitori. De genul 1-2 ani isi facea planul, studia, si apoi in 4 luni scria o carte ( pe cand alte capodopere au fost scrise in 1-2-3 ani)

      Ștergere
    3. Era aproape mereu în criza de bani, cât a stat în România. Scria noaptea câte un capitol si punea pachetul de foi spre dimineata la usa de la intrare ca sa-l ia baiatul de la editura pentru cules. El dormea...

      Ștergere
  2. uite cum imi faci tu creierul varza la ora asta :))
    oricum,interesant ce spui si felul in care dovedesti ce spui :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine altcineva putea s-o spuna atât de convingator? Cercetatorii englezi!!

      Ștergere
  3. de cele mai multe ori textul este cam asa "..in faimosul institut din USA, cercetatorul american a emis...blablabla..."
    scuze, da' mie'mi place "shrimp scampi bake"...si o plimbare in clar de luna pe malul pacific... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi aduci aminte de "Bucuriile curate ale vieții mele", ai citit-o? Tot la chestii simple ne oprim pâna la urma!

      Ștergere
    2. oh..uitasem cehul acela cu descrieri geniale...dupa "la medeleni" si "lust for life"...a fost aceasta...si nu ma-ntreba de cate ori le-am recitit...

      Ștergere
    3. Având în vedere cum ma cheama, eu o tot asteptam pe Monica la fiecare noua lectura. A venit si ea la un moment dat, când nu mai aveam vârsta Medelenilor, dar era profesoara mea la facultate. Mai greu...
      Pe urma au venit altele..., probleme vreau sa zic.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. De aici pâna la a pune literele complet aiurea, inclusiv prima si ultima, nu mai e decât un pas! Mic pentru om... stii tu!

      Ștergere
  5. Eu am impresia ca parca am reusit sa inteleg mai usor textul ala de dinainte, care la prima vedere parea aproape cifrat, desi ii lipseau doar vocalele, decat pe asta cu prima si cu ultima litera si restul anagramate fara sens ! Oare asta o avea vreo semnificatie ? Adevarul e ca eu nu am fost bun la anagrame niciodata, dar de la taiat info redundanta am mai avut exercitiu, asa ca e posibil sa-mi fie mai usor sa inteleg fragmente de cuvinte fara vocale decat cuvinte intregi cu literele amestecate. De altfel exista alfabete in limbi straine, cum ar fi de ex in ebraica in care vocalele nu au semne specifice pt fiecare in parte, ci doar un punct sau o liniuta acolo ca ajutor de tip ghid de pronuntie, si care de fapt in istoria dezvoltarii limbii scrise ebraice au fost, se pare, (cf http://www.jewfaq.org/alephbet.htm ), introduse abia dupa izgonirea evreilor de catre romanii antici din regiunea Israel, deoarece in anii de dupa acel exod a crescut gradul de analfabetism in populatie si era mai greu pt oameni sa inteleaga cuvintele scrise daca nu aveau un fel de ghid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare ca scrisul numai folosind consoane este legat de stenografie.

      Ștergere
  6. ăăă, felicitări, premiu, leapşa :-)
    ;;)

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!