marți, 30 aprilie 2013

Cine poarta rochia ?

Nu legea asta va schimba lumea. Doamnele si Domnii respectivi vor continua sa traiasca la fel ca pâna acum. Am multe cunostinte printre ei, sunt deschisi, simpatici, unii chiar sclipitori. Poti petrece momente placute cu ei, la o masa de exemplu, prefer sa ma opresc aici când vine vorba de mobilier. Nu-mi place însa când mi se fac "aluzii". Ar mai fi atâtea lucruri de facut asa cum le stim noi din mosi-stramosi ! Dar nu prea mai am timp… Si nu-mi place nici sa vad ca unul sta pe loc în timp ce altul devine temporar membru simpatizant doar cât sa fie promovat de seful mare care… decide. Poate la bani sa se schimbe ceva : mosteniri, divorturi, partajuri, avocatii sa fie sanatosi si cu putere de munca, nici pâna acum nu stateau degeaba.

Deci baiul nu-i legea ci ce va urma dupa. Adoptii, sarcini asistate medical, mame purtatoare, nu, nu-i niciun comert aici, doar întâmplator toate sunt sarace si foarte altruiste… Ba am mai auzit ca se va putea trimite undeva "materialul" prin posta, ambele componente vreau sa zic, mesteresc aia ceva acolo si la momentul potrivit primesti copilul gata facut. Iar copilul ala care va avea de completat la formulare toata viata lui nu va mai avea mama si tata ci parinte1 si parinte2, care parinti1 si 2 nu se vor mai numi sot si sotie ci casatorit1 si casatorit2 sau mai simplu cuplu, normal nu ?, "ca mine ori ca dumneata", vorba lui nenea Iancu... Cu putina imaginatie putem continua…, dar pâna unde ?

Mark - All That Matters


E si ziua melomanilor, asa ca hai sa trecem pe la Sorin!

43 de comentarii:

  1. Eu port rochii. :)) Şi fuste.

    Ai dreptate, e aiurea. Lipsa acestei legi nu-i împiedica să trăiască cum doresc. Acum o să le dea ocazia să promoveze făţiş un stil de viaţă care e, totuşi, o anomalie. Pentru că este!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt matematician si statistician ca formare. Pentru mine majoritatea înseamna normalitate. Daca gresesc si de ce gresesc, va rog sa-mi spuneti.
      Totusi ma feresc sa vorbesc despre normal, anormal sau anomalii. Ies vorbe fara rost! Subiectul asta nu se va epuiza curând, ca sa nu zic niciodata.
      Chiar cei care contesta minoritatile sunt ei însisi o minoritate, deci trebuie protejati!
      Dar pentru Dumnezeu fratilor, nu de asta se sinucid oameni de la Citroen si Renault!

      Ștergere
    2. Dap, în multe domenii normalitatea este definită aşa cum zici.
      Dpmdv, anomalie e felul în care aceste cupluri vor procrea. La asta mă refeream, fiindcă ceea ce fac ei dpdv sexual, în intimitatea lor, îi priveşte doar pe ei.
      Însă când vine vorba despre făcutul copiilor lucrurile se schimbă. Cursul natural este viciat. Se ajunge la un surogat de familie, o păcăleală, un lucru nefiresc pe care ceilalţi ar trebui să-l considere firesc, pentru -nu-i aşa- şi homosexualii au drepturi. Dar chiar dacă parlamentele le dau aceste drepturi, natura e mult mai severă.

      Corect! "Ne"-a găsit grija de mariajele lor, dar ni se rupe de criza economică.

      Ștergere
    3. Cum spuneam mai jos pentru femei "cursul natural" poate sa nu fie viciat, cu exceptia cazurilor patologice. Daca dorinta de a avea un copil este mai puternica decât orientarea sexuala (si probabil este în cele mai multe cazuri) este OK. La barbati e mai greu si parlamentul nu poate face nimic (chiar daca am auzit ca 40% din parlamentari sunt medici!!).
      Si înca ceva, aici probabil eu am o hiba, mai degraba vad un copil cu doua mame decât cu doi tati!!

      Ștergere
    4. Păi, e mai puţin viciat la femei, dar ceva tot e anapoda fiindcă de cele mai multe ori fecundarea e artificală.
      Dorinţa de a avea un copil îndiferent de condiţii şi / sau urmări pentru el, nu-i o formă de egoism? Întreb şi eu: copiii se fac pentru ei inşişi sau pentru noi, părinţii?
      Probabil că adevărul e undeva, la mijloc.
      Dar atitudinea mai inţeleaptă e cea care are în vedere in primul rând sănătatea şi bună-starea copilului. Şi "pentru el" îl faci când eşti pregătit şi ai ceea ce e nevoie ca să-l creşti frumos.
      Pe de altă parte, dacă oamenii ar fi făcut copii doar in condiţiile descrise aici de mine, probabil că s-ar fi depopulat planeta. Însă asta nu-i o scuză, mai ales atunci când vorbim de o ţară civilizată.
      Oricum ar fi, cu două mame sau doi taţi, unul din modelele parentale va fi "altfel", cu neconcordanţă dpdv al corespondenţei dintre rol şi gen. Şi va genera confuzie in capul micuţului atunci când el se va confrunta cu ceilalţi.

      Ștergere
    5. Nu cred ca e anapoda, o femeie desteapta, chiar daca e "diferita", si frumoasa (exagerat de multe dintre ele sunt scandalos de frumoase!) cred ca prefera sa-l vada în direct pe tatal copilului ei, dupa care îsi va petrece câteva minute din viata altfel decât de obicei...
      Absolut de acord, copii sunt facuti pentru ei, nu sunt exponate în vitrina parintilor. Iar acesti copii vor avea de suferit când vor iesi din cuib, vor vedea alti copii "altfel" si vor suporta (si suferi de) remarcile lor nemiloase. Sinceritatea copiilor e foarte dura, se stie.

      Ștergere
    6. Habar-n-am dacă sarcinile prind aşa...pur şi simplu, mai ales când obişnuinţele sexuale diferă. Ştiam că cel mai ades se recurge sa inseminarea artificială. Dar n-am pretenţia că aş fi prea informată despre asta.

      Da. E trist,pentru ei.

      Ștergere
  2. Stai că se-nţelege greşit.Voiam să zic că e aiurea ce se întâmplă cu legea asta, nu că port eu rochii. Şi fuste.
    :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos, n-aveam nicio îndoiala. Chiar daca recunoasterea poate fi si la figurat!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Ba eu ma pot. De exemplu as vrea ca eu sa pot fi însarcinat si sa nasc. Sa zicem ca, teoretic evident si dpdv legal, parlamentul nostru sau al vostru sau al lor voteaza legea care-mi da voie. "Si cu asta ce-am facut?", vorba lui Tanase! Nici cercetatorii anglo-americani sau chiar români nu pot sa cerceteze pe la ei pe-acolo asa ca eu sa-mi pot vedea visul cu ochii!

      Ștergere
  4. Copilul va percepe distorsionat toata viata pe care o va trai mai departe. Ca de-aia se zice ca familia (sot+sotie) este celula societatii.
    Imi place mult melodia, e tare romantica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba chiar mai mult, pe aici lumea spune din ce în ce mai pe fata ca un copil în situatia asta nu poate fi la vârsta adulta decât la fel cu "parintii" sai!

      Ștergere
  5. si "plangerea" si supararea ta, in toata povestea asta, care-i?!
    e o alta vreme cu alte reguli si valori, in care, cei ce vor trai se vor simti confortabil...noua ne este greu sa intelegem si sa acceptam...cei ce vor fi creati in laboratoare vor accepta si vor trai perfect, poate se vor mai intreba, din cand in cand, daca vor avea curiozitatea sa-si studieze arborele genealogic..."cum naiba traiau stramosii mei si ce-si spuneau dupa o partida de sex, cand uitau sa-si ia anticonceptionala ?!"...
    se vor amuza cumplit aflandu-ne modul nostru de viata...se vor amuza mai tare decat ne ingrijoram noi acum, ptr viitorul lor... Dane, pe tine te lua tatal tau la defilare de unu mai muncitoresc, iti dadea baloane si te hranea cu mici ?! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorina, eu încerc sa fac numai "râderi" în povestea asta! Supararea este a celor care se bat pe strada de vreo luna, la gramada, de stânga, de dreapta, tineri sau adulti. Asta dovedeste ca aceasta "alta vreme" are cam aceleasi reguli ca acelea ale noastre. Pe toate canalele si de toate orientarile se comenteaza, deloc favorabil, legea asta votata de o majoritate care nu mai este deloc "reprezentativa". Vorbesc despre vreo 52% acum un an contra 18% acum. Si oamenii se pupa într-o veselie pe strada de vreo saptamâna. Si? Inseamna asta ca au scazut impozitele? Nu, dimpotriva! Sau ca seful meu este mai putin bou? Nici! Munca în echipa? Da, adica un idiot comanda turmei, deci si mie, si eu execut ce-a spus el dar în numele si pe raspunderea mea. Ori eu asta nu vreau sa fac de vreo trei ani, deci sunt considerat un fel de "f*te vânt".
      Cred ca mii de ani de acum încolo înmultirea se va face tot prin "polenizare", inclusiv copiii copiilor nostri, vorba lui Delavrancea, deci n-o sa râda nimeni de noi, asa cum nici noi nu râdem de ai nostri la capitolul asta.
      Când eram eu copil mergeam la restaurant de vreo trei ori pe an, gratare în privat nu se exista atunci! Din astea trei ori, o data era în concediu la "Vasile Roaita".

      Ștergere
    2. cu siguranta cei care se duc la proteste nu au ce face. Zau asa. Legi mai grele nu le combat ( cum bine ai adus in calcul legea impozitarii).

      Ștergere
    3. Pai înseamna ca manipularea functioneaza perfect. Asta si vor baietii, sa se bata toti ca chiorii si sa uite de impozite...

      Ștergere
  6. mda..acum pricep...e o tema grea si fara de sfarsit, se pare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat de copiii nostri care traiesc si muncesc în vremurile astea. Parca la vârsta lor nu ma prindea 8 sau 9 seara la birou. Si atunci n-au timp sa investeasca într-o relatie si ori amâna momentul, ori se casatoresc repede si divorteaza la fel de repede, ori devin familii monoparentale. Cum e mai bine, nu stiu...

      Ștergere
  7. Sexualitatea are mai multe forme de mii de ani. Homosexualitatea e ca atare si la animale, si la grecii antici, roma antica, etc.
    Acceptarea casatoriei de orice fel si in Franta e doar o alta lege pe pamant. Atat. Nu se vor schimba multe, vezi celelalte tari unde deja e oficial ( Belgia de minim 10 ani, Olanda mai multi ani, Canada sau jumatate statele din SUA, etc ). Cel mult statul va suferi, va pierde la deducerile de impozit.

    Despre dorinta femeii necasatorite cu un barbat de a avea un copil - eu nu vad nicio diferenta. Femeia s-a descurcat dintodeauna, cu sau fara ajutorul legii, si inainte sa fie posta care sa ii livreze un embrion. Dane, asa cum spunea Nana, femeile pot suferi crunt din neimplinirea de fi parinte, cu atat mai dur acolo unde sunt ceva dezechilibre hormonale/mintale ... asa ca sa le dam sansa si lesbienelor sa faca ce simt!!! si inca legal, recunoscut, etc.


    La adoptii, nu ma pronunt. Eu vin din Romania unde sunt zeci de mii de copii in spitale semi abandonati, sau in familii abuzive, si sunt convinsa ca le-ar fi mai bine intr-o familie cu 2 mame iubitoare. Sau mai multe :) . Ce stiu in Belgia ca sunt f. putine cazurile in care s-a aprobat adoptia unui copil de o familie de homosexuali, si in acele cazuri, erau deja rude. Ba cred ca e un lucru bun, acel copil adoptat va avea dreptul legal mostenitor, etc. Alternativa la care apelau homosexualii era de speculare a gaurilor legislative, spagi, fals in acte etc.
    In Franta nu vor fi mari schimbari, astazi familiile heterosexuale asteapta 5-10 ani pt o adoptie, o familie homo nu cred ca are vreo sansa reala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate peste tot. Daca a zis si Nana, ce pot sa mai spun eu? Din fericire pentru ele, femeile se pot descurca. La barbati e mai greu si nu se rezolva cu o lege...

      Ștergere
    2. eu cred ca legea e doar pt barbati. Sau macar le da o speranta :), reala sau nu. F. probabil e doar un praf in ochi, motiv sa taca si sa isi inghita mai departe marginalizarile impuse de societate, de data asta fara macar sa se planga: ca au primit si lege!. Altceva nu vor mai primi, societatea ii va privi in continuare ca pe niste diferiti, oameni altfel. Ce sansa au sa gaseasca o femeie sa accepte sa le poarte sarcina si apoi sa le dea lor dreptul de a creste copilul??? INFIMA!!! ca si acum 5 ani, ca si acum 500 ani, doar cei cu f. multi bani ar putea face asta...
      Femeile dintodeauna s-au descurcat, orice tip ar fi ;), doar vointa sa fie, ca unde isi pune o femeie mintea....
      Deci pe partea asta - nicio diferenta pt mine.

      Singurul lucru care il vad eu in plus : avantajele juridice, nu stiu exact ce acopera in legislatia franceza, din ce am citit prin presa, am inteles ca pot achizitiona credite+ bunuri impreuna, mosteni unul pe celalalt, avantajele fiscale etc

      Lucrul negativ: e lovitura puternica la adresa bisericii catolice, afectandu-i unul din ultimile bastioane: casatoriile.

      Ștergere
    3. Femeile s-au descurcat, asta îmi place!
      Cât despre biserica (si credinciosi as adauga eu), lovitura va fi din partea ei..., la alegerile viitoare. Legiuitorii au câstigat câteva mii de voturi dar pierd milioane...

      Ștergere
  8. Dane, de care copii vb ca lucreaza pana noaptea la birou ?! ca ai mei sunt mereu in vacation...iar la "munca" este o stare destinsa si relaxanta, de mergi cu drag ca sa mai castigi un ban..
    in ceea ce priveste homosexualitatea..n-am agreat..nu agreez...consider ca este o boala ce poate fi tratata, iar daca nu e boala..e moft, sau curiozitate...eu nu as incuraja "nebunia" asta..dar, se pare, ca nu mai e nimic de facut din moment ce si la vatican se practica ...in state este o chestie care mie-mi place enorm (probabil si-n alte lumi civilizate) ..atata timp cat nu ma afecteaza pe mine direct comportamentul tau, nu-mi pasa ce faci si cu ce te "pre/ocupi"..fiecare in dormitorul sau face ce vrea, dar atat..dincolo de usa dormitorului comporta-te normal si nu-mi afecta mie viata si nici cea a copiilor..nepotilor mei...
    dar cum am scris mai sus..e teme lunga si grea...si nu am stare acum..la cata mizerie vad in jurul meu aici, in ro..ce sa mai zic de altele..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca Dan se refera la faptul ca majoritatea din jurul lui ( si al meu) sunt nevoiti sa lucreze pana la 7-8-9, pt ca nu au de ales...
      Nu stiu unde sunt ai tai de au mereu vacante :) , in Ro din toti cunoscutii, cred ca maxim 10% plecau mai devreme de ora 18 de la munca.

      Ștergere
    2. Sorina, vorbesc în primul rând de Andreea, despre ea stiu cel mai bine, care pleaca în mod obisnuit de la birou dupa 7 seara. Iar daca pleaca în delegatie si are tren la 10 dimineata, trebuie sa fie la serviciu la 9 si de acolo sa plece la gara.
      Cât despre chestia cealalta, nu zic ca n-o agreez sau ca n-o accept, nu-i treaba mea pur si siplu. In mod sigureu n-o înteleg, când sunt atâtea minuni de fete pe lumea asta sa ma uit dupa altii mi se pare incalificabil...
      Iar faptul ca totusi barbatii au mai multa "aplecare" pentru fetele altfel decât pentru barbati are o explicatie: visul ascuns al oricarui mascul este sa reuseasca sa "vindece" macar una în viata lui! ;)))

      Ștergere
    3. Cleo, se sta din ce în ce mai mult la birou, haosul si brambureala e din ce în ce mai mare, tensiunea la fel si randamentul are de suferit. Culmea, sefii au de mai multe ori pe an formari, la Paris, nu oriunde, de "management de proximitate", deci e vorba de sefutii astia mai mici. Am dreptul sa ma-ntreb oare ce învata ei acolo?

      Ștergere
    4. uof, Dan, se sta in multe locuri. Doar e criza. Pt cei de jos, evident, pica greul. Si din acelasi motiv, angajatii nu au curaj sa ridice capul si sa isi ceara dreptul - pt ca nu au gasit altceva de lucru... situatia e ca un bulgare, angajatorul profita, angajatul pleaca umil capul, angajatorul crede ca ii merge si inrautateste situatia.

      Ștergere
    5. Da, nu prea e momentul acum sa-ti ceri drepturile sau sa abuzezi de "libertatea de expresie" în tara drepturilor omului...

      Ștergere
  9. e tema...mi-a fugit deshtu' :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooo, dar se poate continua. Asta vară, în timp ce mă chinuiam cu lectura lui Brunner, Zanzibar, am citit și am întâlnit pentru prima data cuvântul eugenie. Foarte probabil să-l mai fi auzit, dar nu l-am reținut. Dar din vară știu ce înseamnă. Apoi l-am întâlnit la Steinhardt, eugenie, eugenie. Deci da, se poate mai mult, se pare că spre asta se tinde, dar noi nu mai apucăm acele vremuri, triste pentru noi, luate de bune pentru cei nenăscuți încă, nu contează unde sau de cine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ceva vreme Duduca ai scris un text despre subiectul asta. Si erai foarte dura. De aia spun ca ma mira raspunsul tau.
      Sa nu fim chiar asa de pesimisti. "Teorie sustinuta de regimurile fasciste", aiurea! Atunci spartanii ce faceau? Au încercat regimurile fasciste si pâna la urma nu prea le-a reusit. Cu toate ca medicina de azi se pare ca traieste binisor de pe urma lui Mengele, o spun totusi cu revolta.
      Pentru mine eugeniile sunt biscuitii aia buni, se pare ca se desfiinteaza fabrica, pacat. Asta îmi aduce aminte de un moment de la începuturile mele în Franta. Când am vrut sa ne punem tapet în casa ne-am dus la magazin si am întrebat daca au tapet galben pai. "Pentru ce va trebuie?", eram totusi într-un magazin de profil. "Pai ca sa-l lipesc PE perete, normal". Daca spuneam "DE perete" era si mai grav. Problema este ca în franceza "tapette" mai înseamna, pe lânga "palmutza", "capcana de soareci", "paleta de muste", si homo masculin, dar urât, jignitor, ceva care în româna ar începe cu "popo" si s-ar termina cu "nar".
      Mai bine puneti voi de-o demonstratie acolo sa nu darâme fabrica de "Iogenii"...

      Ștergere
  11. Eu sunt convinsa ca, oricat de multe inovatii in domeniul geneticii, vor fi, omul va avea mereu discernamant sa lase natura sa functioeze dupa regulile ei. Altfel, in cele din urma, neam transforma in altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai contra naturii nu sunt fetele si baietii astia, mai degraba cei care vor cica sa-i ajute, dar de fapt le fac mai mult rau.

      Ștergere
  12. Eu vreau sa comentez cat pot se sincer si de serios ca inteleg de unde provine obiectia-reticenta de mai sus, si as dori sa spun ca in anumite priivinte, in special cele legate de,

    a) susceptibilitatea sau riscul de posibile situatii concrete abuzive si exploatative sau de coruptie, la care eu personal sunt sensibil efectiv chiar indiferent de care o fi grupul ala cel exploatat sau abuzat sau folosit asa in moduri mai ne-kosher, (si nu am cum sa nu fiu sensibil considerand ca fac totusi parte dintr-o minoritate, plus provin la origine dintr-o tara din fostul bloc de est, plus sunt totuis destul de sarac, adica nu am eu o prea desooebit de mare siguranta zilei de maine, inclusiv de pensie, la asta contribuind si criza economica generala, si alte chestii care afecteaza pe toti, in legatura cu joburile si alte chestii), plus

    b) in legatura cu un anumit stil de viata cultural oarecum aparent impus/promovat asa cvasi-obligatoriu hetero-normativ, (adica asa sa fie ca in "reviste" cu casuta si gardulet si masinuta si casuta de vacanta si voiaje -sejur in localuri turistice la moda, inclusiv voiaj de nunta in Bora Bora si vestimentatie adecvata pt nunta plus neaparat un tort plus economic si psihologic recomandabil 2 copii per cuplu chiar asa obligat pt toti, indiferent ca sunt gay sau nu sunt gay sau ca au chef sau nu au chef de asemenea combinatii culturale promovate in diverse reviste, cand de fapt viata reala e mai altfel si viata reala pe care poate si-o imagineaza sau si-o doresc altii e poate chiar altfel),

    si eu am avut niste intrebari si dubii personale pe care mi le-am facut in sinea mea in legatura cu sustinerea Institutiei Casatoriei, mai ales ca stiam/auzisem ca e deja pe duca sau oarecum in pericol chiar pt majoritatea populatiei, nu doar asa pt anumite grupuri, (si asta nu numai pt ca Papa Benedict spunea asta, dar si pt ca anumite cifre demografice sunt publice, in legatura cu amanarea casatoriei la varste din ce in ce mai inaintate pt toti, sau dizolvarea casatoriilor prin divort in 50 % din cazuri, plus in ultima decada chiar 13/ pana la catre 40 % si in crestere de oameni adulti din jurul lumii nefiind casatoriti)...

    ...dar per total, tot serios, efectiv a castigat principiul legalitatii anumitor contracte la care trebuie sa aiba acces toti cetatenii fara discriminare bazata pe sex, varsta sau orientare sexuala, mai ales tinand cont de faptul ca aceasta Institutie a Casatoriei chiar are o gramada de determinante legale si economice chiar destul de semnificative in plus fata de acea componenta oarecum mai sacra sau mistica, cat despre bunastarea copiilor, zau eu mi-am cam formulat impresia ca asta nu e inprim plan in mintea politicienilor mai niciodata (oricare fel de politicieni, fie ei activisti gay sau generali),

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (urmare)

      deoarece copii nu voteaza plus ei sunt mai mult acolo din punct de vedere politic si economic sa asigure pensiile unor mase de bosorogi care trebuie sa iasa acum la pensie (si in viitor poate si pensia mea, adica nu arat cu degetul doar la altii, pt ca asi eu am de gand sa traiesc, daca se poate acum in ultima vreme, mai mult decat scrie ca e speranta mea de viata statistica de 64 de ani pt barbatii nascuuti in 1980 in Romania, plus nu cred ca am eu de gand sa depun imensul efort real de a manufactura un copil adevarat si sa-mi iau raspunderea cresterii, intretinerii si educarii lui, ca asa ceva ar fi total iresponsabil de vreme ce eu abia stiu sa-mi leg mie sireturile mele personale, si nu am avut niciodata in grija nici macar un catel, daramite un copil real).

      In plus, in legatura cu bunastraea copiilor, chiar in tarile care sunt pricipial si ideologic cele mai sincer interesate de aceasta bunsatare nu s-a descoperit mare lucru decat sa se asigure conditii pt educarea si socializarea si educatia lor civica de masa asa in colectiv de la varsta de 1 an in sus + niste facilitati pt parintii acestora, indiferent de ca acesti parinti sunt casatoriti unul cu altul sau nu sau ca sunt parintii biologici ai acelor copii sau nu, pt ca in tarile Scandinave (ca despre ele e vorba) nu conteaza pt nimeni la impozite daca e casatorit sau nu, (in alte tarii acest lucru contand in diferite grade), conteaza doar daca are copii in intretinere, plus casatoria de tip crestin a fost oarecum aici impusa cu forta si nu face parte din traditiile culturale locale, asa ca in zilele noastre cand majoritatea sunt atei oricum, chiar daca casatoria gay e tot aia cu casatoria heterosexuala, oricum nu se casatoreste nimeni si nu e interesat nimeni de asa ceva in mod deoasebit, si totusi in aceste tari exista procentul cel mai mic de copii care cresc cu mame singure (sau cu un singur parinte, numai asa 14 % ceea ce este uluitor relativ la cifrele altor tari, care au sarit demult de 28 % si acum se situeaza in jur de cca 33 %), majoritatea traind cu 2 parinti, desi in multe cazuri nu sunt ambii acestia parintii lor biologici, dar nu zic ca asa ceva e neaparat ideal sau bine, doar comentez pt a adresa argumentul referitor la binele copiilor, plus utilizarea mamelor surogat straine sarace e interzisa, plus desigur nu toate casatoriile se incheie intre oameni de varsta procreativa sau interesati procreativ, si nici in afara de Scandinavia nu mai e nimeni interesat de a se casatori cu o femeie daca ea ramane insarcinata pt ca pur si simplu asa s-au schimbat moravurile, si asta chiar ca nu are nici o legatura cu casatoriile gay.

      (mai urmeaza)

      Ștergere
    2. Deci, chiar daca am facaut asa un fel de varza din comentariul meu incercand sa adresez diferite aspecte, ce voiam sa zic in plus e ca si pt mine ceva atat de serios si de important cum e Institutia Casatorie are o oarecare nuanta de sacralitate in afara de determinantele ei economice si legale, asa cum au evoluat ele istoric, si in cazul meu eu personal mi-am propus ca eu personal doresc sa respect aceasta institutie, nu sa-mi bat joc de ea, si eu personal nu am de gand sa ma casatoresc asa in mod frivol sau pe negandite sau fiind in vreo situtie de dezechilibru in acel cuplu, sau Doamne fereste in mod explotator fat ade cineva (inclusiv fata de mine insumi), ci vreau in mod ideal sa fie o relatie de la egal la egal intre 2 oameni maturi care in afara de indragostirea erotica care e regasibila destul d efrecvent mai peste tot, sa stie la un nivel capacitativ real ce inseamna a intra intr-un contract atat de serios si chiar au dorinta sincera sa conlucreze pt a discuta despre acest contract si de a avea pareri cat de cat similare in legatura cu el, si cu toate clauzele posibil implicate, chiar daca asa ceva suna total functionaresc si ridicol, asta e ce m-ar face satisfacut pe mine la nivel ideal, insa desigur ca traiesc in rea life si desigur ca stiu cu ce fel de oameni intercationez si unde si stiu ff bine ca daca sansele unei casatori heterosexuale reusite sunt de numai 50 %, nici nu vreau sa ma gandesc la sansele unei casatorii gay care or fi alea, si faptul cat se poate de realist ca sansele ca eu personal sa nu ma casatoresc niciodata sunt deosebit de mari, pt ca eu personal nu am ce sa aduc intr-o casatorie decat lozinci, nu ma pricep la menaj, nu ma pricep la bucatarie, nu am anduranta de a oferi suport emotional, ba chiar sunt adeseori si competitiv si doresc sa am pat separat cu pernuta mea plus doresc cont separat de cheltuieli personale, si nu voi depune la conturile comune decat un procent negociat, plus asa in general nu ma consider pregatit si indeajuns de matur pt o casatorie, plus in acest moment am numai 32 de ani si am remarcat ca si pt o gramda de barbati heterosexuali din aceasta lume culturala majoritar iudeo-crestina contemporani mie nu e chiar asa de avantajos sa se casatoreasca, daramite pt barbatii gay, care sunt si in mod numeric si mai restrans, decat pote pt unii asa mai vulnerabili dintre ei care simt nevoie de o anumita protectie, numai ca nu aia sunt parteneri ideali pt o casatorie cu o sansa de reusita asa mai mare, chiar daca asta o suna deosebit de rece si de nesuferit, dar cam asa e in real life, pt c atotusi nu e ca in Cinderella de Walt Disney, e poate mai curand ca in Scufita Rosie aua mai horror de Fratii Grimm ! (acum glumesc, desigur si exagerez un pic)

      (va urma, in sfarsit, si ultima parte)

      Ștergere
    3. Sorry de comentariul imens, dar voiam sa zic ca m-am gandit si m-am tot rasgandit si am incercat sa o fac si in moduri rationale, nu doar emotionale, si am incercat sa vad si punctul altora de vedere, nu numai al meu, desi asta desigur nu imi poate reusi atat de bien pt ca sunt superficial si egoist si nu am nici asa obisnuinta de a fi deosebit de diplomatic. Asa, la sentiment, desigur ca si eu in adancul sufletului meu imi doresc sa nu mor singur la azil, dar totusi, pe de alta parte eu sperand sa traiesc cat mai mult, inclusiv mai mult decat un posibil consort, exista sanse destul de mari ca eu sa fac si dementa si sa mor de fapt tot singur la azil, chiar si daca voi apuca sansa aia de nivel mai mic decat de castigat la loterie de a fi vreodata casatorit intr-un fel de casatorie ideala din aia de tip care imbina aspecte de dragoste filiatica plus erotica de tip cat ma profund plus si de efort de daruire si iubire pe termen lung, plus intimitate si atasament si devotament, loialitate, prietenie, companie, tovarasie, eventual si un mic parteneriat de business dupa ce iesim la pensie, pt a ne suplimenta veniturile de la acea viitoare pensie iluzorie care nu va mai exista peste 50 de ani pt mai nimeni in UE, etc. (am vrut sa termin pe o nota vesela, ca sa nu creada lumea ca sunt cumva suparat sau trist !)

      Recunosc totusi ca subiectul e deosebit de complex si desigur ca merita o discutie din mai multe puncte de vedere, numai ca nu stiu eu sa ma exprim deosebit de ordonat si de concis, dar ce voiam de fapt sa zic ca eu chiar inteleg anumite reticente...cred ca de fapt, in fond, intrebarea aia mai de baza care e oarecum asa mai nepoliticoasa e aia din bancul ala, "ce are s.. cu p.. ?", si asta poate fi inteleasa si interpretata atat oarecum pro-casatoria gay, cat si anti, si sper sa fie satisafactoare pt cat mai multa lume !

      Ștergere
    4. Clarificare: acolo unde am zis mai sus discriminare legat ade varsta, sorry de posibila confuzie, dar zau, ma refeream la varsta celor batrani care doresc sa se casatoreasca asa dupa ce nu mai au nici un interes reproductiv, adica asa de ex, la heterosexuali peste 57 de ani, de ex cand se accepta ca o femeie poate fi deja la menopauza (exceptand cazurile de exceptie gen d-na aceea Iliescu care a nascut la o varsta deosebit de inaintata, si desigur fara a lua in consideratie ca din ce in ce mai multe femei poate vor fi interesate de a se reprooduce la vraste mai inaintate si au posibilitate de a-si preleva si conserva ovulele, si le pot pune in uz ceva mai tarziu daca doresc acest lucru, acum lumea traind in mod real mult mai mult decat in trecut, si nici macar nu glumesc, adica adresez niste chestii chiar posibil realiste, daca nu acum, poate asa peste 1-2 generatii, cine stie), dar desigur ca nu ma gandeam la oameni care nu ar fi majori si capabili de a intra in acest fel de contracte...dar ma gandeam la asta tot legat de faptul ca s-a adus argumentul legat de faptul ca acesta Institutie a Casatoriei este prin definitie adresata bunsatraii copiilor, ca de fapt nu este, desi desigur ca protejeaza copiii nascti in cadrul ei, insa copiii trebuie protejati indiferent de dac asunt nascuti in cadrul unei casatorii sau nu, asa la nivel principial, de ci de aia zceam ca aceasta institutie nu e mereu legat ade cresterea si ocrotire a unor copii, adica ea exista in realitate si in forme care nu au absolut nimic de a face cu copiii, (desi desigur vezi si exceptiile d emai sus si cum poate evolua si in viitor, pt ca desigur ca la urma urmnei, tot copii sunt cei mai importanti, desi legile si politicienii adesea sunt oarecum ramasi in urma sau adesea decalati in legatura cu nevoile lor...chestia asta o inteleg si eu, ca doar nu sunt batut in cap)

      Ștergere
    5. Nu pot tine ritmul cu tine Rodolpho!
      Câteva idei mi-au venit:
      - exact când, din pacate, institutia casatoriei pierde teren cam peste tot (din rezoane materiale, lipsa de timp, comoditate sau altele), altii vor neaparat sa se însoare! Sa vezi când or începe divorturile!
      - ti se pare normal ca o mamaie respectabila sa aiba copii? Mai ales pentru copil...
      - ti-a iesit porumbelu': "...posibilitate de a-si preleva si conserva ovulele, si le pot pune in uz ceva mai tarziu...". Memorabil! Parca ai vorbi de ouale de Pasti care se spune ca pot fi mâncate fara risc si dupa un an! Parca pui niste icre cu sare la frigider ca sa le freci cu ceva ceapa când ai pofta!
      Aici e vorba totusi de viata unor copii care dupa un an de stat în azot lichid s-ar putea sa nu se simta prea bine...

      Ștergere
    6. 1. Pai tocmai de aia, pt ca mi-e frica de divorturi si inca nu exista statistici solide pt casatoriiel gay asa pe termen mai lung cum exista pt cuplurile hetersexuale, inca stau si eu personal in expectativa, ca sa vad care sunt sansele si daca merita depus acest efort...dar asta desigur la nivel de aplicatie personala a unor legi in legatura cu care eu personal nu am activat politic asa la nivel serios nici pro nici contra, (daca fac excetie ca am mai pus catev alinkuri sau videoclipusri sau poze asa pe blogul meu, insa erau de genul ce-mi doresc eu pt mine, nu erau de gen activism politic argumentat), adica am gasit aceste legi ca atare, sau le observ asa ca atare, nu sunt ceva pt care am luptat sau am depus vreun efort eu personal, deci putin imi pasa de ele, chiar daca sunt de acord cu ele asa la nivel principial, dar daca vine vorba de aplicarea lor in cazul meuu personal, eu mai astept date inainte sa ma reped, plus ca desigur nici nu as avea cu cine sa ma casatoresc in clipa asta pt ca oamenilor seriosi nu de casatorie le arde in clipa asta, ci in general de alte chestii, (cu cateva exceptii americane, insa americanii chiar au avantaje masive de a fi casatoriti spre deosebire de neatasati, spre deosebire de europeeni, desi si pt anumite grupe de angajati europeeni sau corporatisti globali se prefera oamenii casatoriti in loc de cei single, pt ca se presupune ca are cine sa-ti faca menajul pe cand tu te dedici muncii, sau, mai rau, esti considerat mai usor adaptabil organizational si la lucrul in echipa decat din ala care face "spirit aparte", desi e o chestie total aiurea de tip teorii de resurse umane corporatiste subcalitative perimate si desigur non-conforme cu realitatea).

      Ștergere
    7. 2. In legatura cu cazurile de mame care devin mame la varste inaintate. Desigur ca realitatea este ca ovulele sunt in nr limitat, si totodata ca speranta de viata a oamenilor a crescut numai deosebit de recent relativ la istoria de dinaintea 1/2 a sec 20, plus, desi a trecut deja o gramada de vreme de la primul bebelus in eprubeta, exista datorita tehnologiei reproductiei artificiale relativ avansate, diverse probleme etice reale, dar si cateva spaime gen frankenstein care alea sunt oarecum exagerate. Desigur ca nimeni nu ar trebui sa devina parinte asa cu gandul de a se implini el insusi personal, ci cu ganduri realiste de a dori sa se reproduca si de a sti in ce se baga plus cu gandul de a recunoaste faptul ca e relativ posivbil ca orice parinte, mai ales unul mai in varsta e posibil sa decedeze inainte ca copilul sa poata f independent si este important de a avea suport familial adecvat pt acel copil, nu un parinte izolat pt un copil, pt orice copil. Cel mai bine ar fi sa fie minim 4 figuri cvasi-parentale, desi 6 e si mai bine, in jurul fiecarui copil, lucrand toti 2 cate 2 in 3 schimburi de 8 ore 24 ore/24 timp de minim 14 ani, dupa aceea fiind OK sa se mai reduca din intensitatea garzilor, cf unui plan inalt personalizat acelui copil, si desigur timpul dedicat activitatii de parinte neincluzand doar asa pazit sau interactionat strans cu copilul , dar si ore de planificare si de educatie continua, atat individuala on-line cat si in grup, plus cu exercitii de role-play si de criza astfel incat sa fie toti pregatiti in orice moment. Zau, si nici macar nu glumesc pre atare, eu asa cred ca ar trebui sa functioneze orice celula familiala in care ar exista raspunderea cresterii unui copil real, si aia care nu pot benefiacia de asa ceva ar trebui sa se abtina si sa nu se reproduca, desi desigur e destul de dificil de comunicat asa ceva unor persoane de varsta reproductiva interesate sexual, si care in acelasi timp nu au bunavointa de a utiliza contraceptie (plus protectie anti-BTS) din diverse motive stupide, sau ce te faci cu aia mai ales alea, ceva mai imature, care chiar isi doresc un copil pt ca vor sa aiba cu ce sa se joace sau vor sa aiba pe cineva mic si slab sub controlul lor care sa le iubeasca neconditionat si sincer asa cum altii nu par a fi inclinati de a o face sau chiar daca sunt inclinati, atunci ele (sau ei, ca or fi si ei in grupa asta), nu par capabili de a recepta asta ca atare.

      Dar in mod real, in zilele noastre feile intr-adevar tind sa doreasac sa devin amame la varste mai inaintate, adica sigur inca exista femei care devin mame la varste prea tinere si in mod nesabuit, insa asa per total femeile amana maternitatea chiar in tari din alea in curs de dezvoltate asa pe ultima generatie mai ales, asa ca e posibil ca in generatiile d eviitor sa se doresca si prelevare de ovule de la varsta de 20 de ani pt utilizare ceva mai tarziu la 36 sau 40 de ani. Pt ca in mod real in ziu ade azi o femeie de 40 de ani nu e chiar asa debatrana, adica chiar eu am colege de serviciu de 40 sau chiar 42 e ani gravide in mod natural (sau una chiar artificial, adica cu fertilizare in vitro dar nu stiu al cui e materialul genetic), cu primul sau al 2-lea sau chiar al 3-lea copil. Desi desigur in cazul sarcinilor naturale, dupa varsta de 36 de ani exista sansa sporita de copii cu sindrom Down, (numai ca nu stiu daca e din cauza ovulului sau a altceva ce se intampla in momentul fecundatiei) dar si in cazul spermatozoizilor prea batrani de ex cred ca dupa 68 de ani la barbati, creste sansa unora destul de defectuosi. Adica chesti acu prelevatul ovulelor de la o vrsat ma itanra nu e o idee chiar asa de proasta, pt ca nu se stie cand se va decide o femeie ca are conditiile potrivite pt nasterea unui copil...

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!