Anul asta am facut o pulpa de miel cu mustar si miere. Ma rog, si cu alte mirodenii. Am badijonat pulpa gros pe ambele parti si am pus-o în cuptorul deja încins. A facut crusta imediat si dupa vreo ora de copt în sosul în care am mai pus si o sticla de Sauternes, înauntru era exact "à point". A fost foarte bun.
Drept pentru care Nana a zis ca de Pastele nostru o sa faca mielul cum stie ea de la mama dânsei.
În seara de Ajun
Acum 5 ore
:)) a fost un experiment! :)
RăspundețiȘtergerePulpa noastra de miel este tocmai în cuptor. Ne vom înfrupta din ea la ora amiezii. Ieri am servit la masa de prânz fruptura de rata, deoarece invitatii de ieri nu agreaza gustul specific al mielutului...
Eu sunt de parere ca a si reusit. Problema este ca mie-mi place carnea în sânge dar Nanei nu...
ȘtergereSeamănă a pleonasm gastronomic. :))
RăspundețiȘtergereAcu' spune tu, cine ar vrea să i se bâlbâie mâncarea-n furculiţă?
:))
Serios vorbind, eu sunt convinsă că a fost foarte gustos.
Se bâlbâia bine mielul dupa o sticla de vin dulce!
ȘtergereVăleu, l-ai îmbătat înainte să-l execuţi?!!
Ștergere:)))
Nu, l-am cinstit când era în tigaie.
ȘtergereCu mieii e altfel: abia dupa executie ei sunt printre noi...
L-ai îmbăiat în vin dulce şi aromat ca să nu simtă fierbinţeala tigăii!
Ștergere:)
Da, se pare că habar-n-am cum e cu miei, cu oamenii şi cu sfinţii. Şi cu încă o mulţime de alte lucruri din această viaţă. Dar mi-ai făcut o poftă teribilă de un pahar cu vin.
:)
Foarte rece si sec!
ȘtergereMmmm, sec... tu, eu unul demi-dulce!
ȘtergereFac eu pe dura, dar când vine vorba de vinuri nu-s chiar atât de "bărbată". :) Dimpotrivă, chiar.
Nici eu nu-s cu vinul, acuma am o provizie de palinca si clisa, nici nu-mi mai trebuie mâncare.
ȘtergereSi totusi vinul fratuzesc nu-i rau, daca zic pâna si eu, asa o fi. Dar cum îmi place mult pescaria si fructele de mare aici merge un Chablis, Saumur, Sancerre sau chiar un Alsace. Cu toate ca eu ma omor dupa rosé-urile din sud.
Păi e frumos să mă "înjuri" în felul acesta?!
Ștergere:))
Habar-n-am dacă am gustat vreodată vreunul din sortimentele de care aminteşti. Dar şi de-am făcut-o, fii convins că le-am uitat instantaneu denumirea. Nu reuşesc să memorez chestii d-astea decât dacă-s cu adevărat memorabile. Cum e, bunăoară, vinul de Malaga cu care m-am împrietenit întâmplător, în adolescenţă.
Pe la 15 ani am fost foarte bolnavă. Eram deja într-o lungă convalescenţă când, la sfatul unei cunoştinţe, mama mi-a adus să beau un păhărel cu vin de Malaga. Nu-mi ardea de nimic, dar de cicăleala ei am aceptat să gust. Îmi amintesc chiar şi acum, după atâta timp, senzaţia aceea de fierbinţeală care a pornit aproape instantaneu prin toate venele mele. Era incredibil cum cu fiecare inghiţitură simţeam că prind putere. Cu toate acestea, nu-i mai ştiu deloc gustul. :)
Din câte-mi mai aduc eu aminte, puterea e în vinul rosu.
ȘtergereDa. Avusesem o pneumonie urâtă, cu febră mare şi eram vlăguită. Vinul acela m-a sculat din morţi. La propriu.
Ștergere:)
Ce-am baut eu din vinurile Malaga a fost rosu, cu alcool adaugat si dulce. E un vin de aperitiv, de asta îl beau mai mult Doamnele.
ȘtergereDa, aşa era: roşu, dulce şi foarte aromat. Mulţumesc că mi-ai amintit.
Ștergere:)
Aș încerca, sincer să fiu...
RăspundețiȘtergereMerita, dar pulpa trebuie sa fie mai carnoasa. Anul asta mieii o sa fie marisori...
ȘtergereSa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereNoi nu mancam miel! Nu ne place gustul!
Mare avantaj avem noi astia de afara, serbam Pastele mereu dublu! :))
Facem o mica repetitie înainte...
Ștergereai disparut atata vreme si ai aparut acum ca sa ma torturezi...ufff :))
RăspundețiȘtergereoricum imi ramai drag dar de uitat nu te uit :P
Nu plec nicaieri, nu-mi plac despartirile...
ȘtergereNu vreau sa torturez pe nimeni, tii post?
ei,na...nu tin post...sunt mult prea pofticioasa,ce sens ar avea sa fiu si mai pacatoasa? :))
ȘtergereEu sufar fizic daca postesc, ma doare capul, zac ca un bolnav! Fara gluma! Bunicul Nanei care era preot mi-a spus ca-i mai pacat sa-ti bati joc de Creatia Lui si sa te faci sa suferi nemâncând. Asa ca am dezlegare. Uneori, câte o zi, mai merge, ma mai curat un pic, mai ales ca o sa-mi fie si mai foame când vine momentul.
Ștergeresa scrii si reteta mielului de la mama Nanei!
RăspundețiȘtergereClasic si fara riscuri, mama Nanei, mama mea, bunicile...
Ștergereufff...eu de ieri mananc doar salata, cu tot felul de asezonari :)
RăspundețiȘtergereiar azi am fost pe la magazinul rusilor, cu produse din eu de est, plina de sperante sa ma pregatesc de Pastele nostru ortodox...aiurea..nimic..in afara de o promisiune gen "poate bagam saptamana viitoare" rusoaica mi-a dat doar din umeri..amabila de altfel...
avea in rafturi faina din ro, ciocolata Rom si Eugenia ... :)))
pulpa de miel cred c-a fost buna rau, dupa descriere pe care ne-o faci pare sa fie gusutl specific american...dulce-acrisor ;)
Deocamdata ia ce se gaseste, ca dispar si astea! Sa ai si tu o rezerva de vodca adevarata de 40°, ca altfel în vest n-are decât 37,5°.
ȘtergereSi salata e buna daca-i buna, amestecata cu roquette si cu feliute subtiri de muschi afumat de rata sau cu "confit" de pipote.
Sunt bune incercarile de tot felul dar parca uneori ne apuca dorul de gustul original, "ca la mama acasa" asa cum l-am pomenit si ne-a ramas in memoria involuntara ;)
RăspundețiȘtergerePulpa de miel si coastele le-am luat de la un magazin turcesc unde toata marfa este facuta în Germania. Iar când am fost în Germania am gasit incredibil de multe lucruri ca la noi acasa sau ca la rusi, ceea ce nu-i rau. Mielul a fost mult mai gustos decât cel frantuzesc sau cel importat din Australia, Noua Zeelanda sau Chile. Evident ca de Pastele nostru o sa-l mâncam ca la noi acasa, cu tot dichisul. Unele mici si rare extravagante nu strica uneori, chiar ambitioneaza!
Ștergere