luni, 15 aprilie 2013

We all make mistakes…

Ma plimb des prin Youtube sa caut muzici care(-mi) plac. As putea pune sau asculta versiunea audio care are avantajul ca este înregistrata în studio, sunetul este mai clar, vocile si degetele încalzite si în general nu prea sunt ”scame”. Dar uneori conteaza si ambianta.

Asa am dat, cu totul întâmplator, peste melodia asta pe care n-o stiam. Mi-a placut muzica, acompaniamentul discret la ghitara, mi-a placut vocea fetei, mi-a placut si fata, de ce sa nu recunosc si mi-a placut si refrenul autocritic si atât de adevarat ”we all make mistakes”. La început am crezut ca asa se si numeste cântecul. Dar nu, titlul adevarat este ”No Room for Doubt”. Mi-au ramas în minte cele cinci note ale refrenului pe care le-am fredonat ore la rând, în bucla, nu vi s-a întâmplat niciodata ? A doua zi m-am trezit tot cu cele cinci note în gând. Aproape pe neobservate însa ritmul molcom s-a transformat în ceva mai saltaret, linia melodica fiind totusi exact aceeasi. Eram sigur ca o mai auzisem undeva, sigur era o piesa ”latino”. Mi-am sunat imediat consilierul pe probleme muzicale care are în cap o baza de date impresionanta cu structura “melodie, titlu, autor, interpret, text”. Da, e vorba de Andreea. In plus accesul la informatie este aproape instantaneu. I-am fredonat cele cinci note si în secunda urmatoare am auzit : ”Asa e, este latino, o cânta ”x” si se numeste “y”, cuvintele din refren, dar o poti gasi si cu numele ”z”. Eram la calculator, am cautat, asa era…

Intrebare: puteti spune cine este ”x” si macar unul din cele doua titluri? Premiul este un pix Rexona, unul din stilourile Mont Blanc care vor fi confiscate de la directorii RATB sau un sejur unic pentru doua persoane într-o iurta din Laponia, una din persoane fiind lapona Enigel. La alegere…

Si alta întrebare, ”hors concours”, doar de curiozitate : se poate spune ca melodia pe care o ascultati o plagiaza pe cealalta, care a fost lansata acum vreo zece ani ? Repet, sunt doar cinci note, dar cu ele ramâi în primul rând când asculti oricare din cele doua bucati.

Pe cea ”originala” o pun data viitoare, dupa deliberarile juriului…Il provoc si eu pe Sorin.

28 de comentarii:

 1. Foarte fain cântecelu'!
  Mi-a mers direct la corason, indiferent cine are drepturi de autor asupra lui (chit că afirmaţia asta poate părea lipsită de etică.)
  ...and yes, we all make mistakes.
  Nu mai zic că de unele suntem chiar mândri. Iar altele ne plac la nebunie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca drepturile le are fatuca, are si aer de cantautoare.
   Nu încape îndoiala..., vorba cântecului, toti o mai comitem din când în când.
   Si atât? Nu te tenteaza un pix, un stilou acolo? Ca sa nu mai spun de sejour...

   Ștergere
 2. Nu ştiu exact la ce anume te referi însă de tentat, mă tentează multe. (Şi mulţi. ) :))
  Dar se spune că sunt incoruptibilă.
  :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-ai citit tot textul. Premiile..., stiloul, lapona... Eiii?

   Ștergere
  2. Ba am citit tot, dar n-am crezut că vorbeşti serios.
   :)))))))))))

   Ștergere
  3. Pentru premii înca negociez cu sponsorii, asta nu înseamna ca nu poti cauta melodia cealalta. Iar daca mai si câstigi poti sa alegi. :))

   Ștergere
  4. Pot s-aleg? M-am scos!!!
   :))
   Serios acum, a ajuns să mă obsedeze melodia. De fapt, e vorba de primele acorduri, de prima strofă - mai ales. Imi sună-n cap da' încă n-am reuşit s-o identific.
   Şi mă-nervează cu nervii!

   Ștergere
  5. Poti sa alegi dar nu prea ai ce. Poate un stilou, pentru ca lapona probabil nu te intereseaza, as putea s-o înlocuiesc cu riga Crypto pentru Doamne dar e cam trecut saracul.
   Asa, începutu-i bun. Acuma lasa prima strofa, trebuie sa te obsedeze refrenul. Când ajungi în punctul asta, încearca sa înlocuiesti "We aaaaall make mistakes" cu "La laaaaa la la la" si sa te imaginezei într-o sala mare plina de pustime care topaie cu mâinile pe sus, brichete aprinse, reflectoare, culori, alea, alea si pe scena unul care danseaza si cânta cu microfonul îndreptat spre public. Am zis latino... Si mai vorbim dupa aia...

   Ștergere
  6. Dane, de ce mă torturezi?
   :))))))))
   Mă dau bătută. Şi-aşa nu mă omor eu după competiţii...
   Problema e că nu prea ascult latino. Deşi îmi plac unele cântece.

   Ștergere
  7. Parca-ti placeau torturile!

   Ștergere
 3. Salut imi place blogul tau, vreau sa stiu daca te intereseaza un schimb de linkuri cu www.dvg-original.com , eu te-am adaugat deja.Astept raspunsul tau, Multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte plăcută vocea. Frumos. O seară bună! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, îmi pare bine ca ai trecut pe aici. Noapte buna!

   Ștergere
 5. Frumoasa si melodia si fata.:)
  Seara frumoasa si tie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Te salut Dan-e !!
  mi-ai dat de lucru , recunosc , o am în cap , am mai auzit-o şi-n altă interpretare dar nu-mi amintesc nici cel mai mic amănunt şi râvneam atât de mult la un stilou RATB , nu de alta dar tare-s curios ce-o fi şi cum o fi , astept aşadar desluşirea , nu cu stiloul că nici n-am cum avea pretenţii .

  De altfel , tare-i frumoasă melodia şi fata cu vocea ei !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Sorine, hai mai încearca! Mâine o pun pe cealalta!
   Ce fac eu cu atâtea cadouri? Le reportez pe data viitoare...

   Ștergere
 7. Ultima indicatie pentru toata lumea. Melodie latino, cântata de un tip faimos, ruda cu altul si mai faimos.
  Cuvinte cheie: fotbal, tenis, amor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am înţeles exact la cine te-ai referit dar am înroşit youtube-ul si tot nu-mi amintesc , nici nu l-am ascultat vreodată atât de mult . Mă pun pe aşteptat sau poate o visez , îmi vine să râd când mă gândesc la cât am muncit la cele cinci note şi sunt sigur că-mi voi trage o palmă peste frunte mâine .
   O bere drept premiu de consolare ??

   Ștergere
  2. Pe la sfârsitul lui mai vin zece zile în Bucuresti. Cum vrei tu si pe urma mâncam niste mici!

   Ștergere
 8. Moshule, conform indiciilor dumitale, Julio Iglesias a jucat fotbal si a iubit si foarte mult, dar tenis a jucat? Primesc si eu o juma' de pix? :D Cantecul nu l-am ghicit inca, desi am ureche buna. :P

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tenis a jucat Kournikova si s-a jucat un pic si cu Enrique...

   Ștergere
 9. ca efect secundar, ascult pe Lianna asta ...de cateva zile. Are o voce placuta, calda. Calda calda calda.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-i asa? Si mie-mi place cum cânta si ar mai fi si alte detalii...

   Ștergere
 10. Au mai fost situatii de gen cand s-a spus ca daca nu sunt mai mult de 10 note identice, una dupa cealalta, nu este vorba de plagiat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu fredonez refrenul asta de câteva zile si trec de la un ritm la altul. Doar jumatate dintr-un plagiat...

   Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!