vineri, 11 octombrie 2013

10 octombrie - Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale

Am aflat ca ieri un domn a intrat neinvitat în casa altui domn. Nimic anormal pâna aici o sa spuneti si aveti dreptate. Si mie mi s-a întâmplat, chiar de doua ori. Numai ca domnul cu casa era politist. Prins asupra faptului si fiind oarecum în încurcatura, primul domn a scapat sarind pe geam. Istet baiat, iar o sa spuneti si iar aveti dreptate. Problema este ca domnul uitase ca apartamentul era la etajul zece, lucru de mirare ca doar el le urcase. Fâlfâind duios din mâini, a aterizat fix pe masina ALTUI politist, deteriorându-se amândoi în egala masura, dar nu fatal. Masina a fost ridicata de depanare iar domnul de o masina a salvarii si alta a politiei. Cred ca mai mult de a doua într-un final pentru ca a ajuns la sectie unde a fost luat în primire de ALTI politisti. Probabil pâna la ora asta a spus tot...

Cât poti fi de tâmpit sau ghinionist ca sa patesti asa ceva?

V-am spus povestea ca sa ne mai distram putin, am tot respectul pentru cei vizati în titlu, unele din persoanele respective fiind mult mai normale decât cei care se cred sanatosi. Se spune ca unul din trei oameni are probleme de sanatate mintala. Gânditi-va la asta de câte ori sunteti în vreo sedinta cu seful, invitati la cineva la masa, într-o statie de metrou sau RATA, ca sa nu mai zic în avion...

16 comentarii:

  1. Ne-am distrat. Mult. Mai ales că prin conturile mele intră mereu diverşi nepoftiţi.
    Da'-mi place morala întâmplării. Nu ştiu cum e să cazi de pe "blog", dar sper ca spărgătorul blogului meu să afle.

    (Că tot veni vorba, cineva-ul care mi-a şters ieri blogurile, astăzi mi le-a repus on dashboard. Fireşte că înainte am scris la google şi m-am plâns de dispariţia lor. Ar fi trebuit să mă plâng şi de faptul că în timp ce utilizez blogul sunt anunţată destul de des că "am fost deconectată de la altă locaţie" Dar nu-i timpul trecut!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comportament tipic obsesional. Ala care face asta e acel "unu din trei". Si mai are si alte bube...

      Ștergere
  2. eu as numi-o "Noaptea sanatatii mintale"...si o nebunie controlata nu face rau nimanui,,,chiar e fun...ne mai radem..ne ai dixtram... nu ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema e nebunia necontrolata. Unu din trei înseamna la români vreo sase milioane, în Franta 21, câti în America, parca aproape o suta, nu? Sunt toti astia controlati? Nu cred, ba mai mult, multi ne controleaza ei pe noi...

      Ștergere
  3. probabil ca domnul cel dintai nu era asa uituc cum pare la prima vedere, dar a avut de ales intre o intalnire intr-un cadru restrans cu un politist furios si una in poiana raiului cu candidul sfantu petru; si a ales a doua optiune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar crezi ca altfel ar fi ajuns în Rai?
      Si-atunci întreb si eu, unde-o fi mai bine? In Iad sau la Politie...

      Ștergere
  4. Se mai spune ca toti avem un oarecare grad de nebunie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici e problema, la grade. La unii nu-i chiar oarecare...
      http://zalmoxys.wordpress.com/2011/04/20/psihopatii-care-ne-conduc/

      Ștergere
  5. vrei sa zici ca a supravietuit zborului de la et. 10 pana la masina politistului ?

    Cu saritul de la geam fara sa gandeasca, o fi fost un moment de panica. Oricum era nebun, daca se stia panicos, ce mai umbla pe la usile altora?


    P.S. de rog, detaliaza definitia: "om cu probleme de sanatate mintala". De ex. eu nu ma pot opri din vorbit. Intru la capitolul asta? Nici din mancat ciocolata de pe birou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si de pe turnul Eiffel a sarit unu' si a aterizat întreg pe o masina. Ai vazut tu vreodata pe cineva sa-si recunoasca tacaneala? Ne ascundem dupa formule gen "unu din trei", iar daca ne adunam undeva trei oameni speri mereu ca nu esti tu acela. Sau, daca esti mai lucid, îti spui ca ceilalti doi sunt mai grav ca tine.
      Pai eu prea ma pricep, dar cred ca insomniacii, depresivii, maniacii, taciturnii, vorbaretii, perversii, stresatii, (prea) nervosii, (prea) calmii, (prea) tristii, (prea) veselii, cam toti, ce s-o mai cotim...

      Ștergere
    2. ok. Welcome in the club :)
      Dar sa stii ca eu recunosc tacaneala mea :) - nu stiam ca i se spune si sanatate mintala.

      Ștergere
    3. Imi place cum gândesti! :))
      Pai nici nu se cheama "sanatate mintala", la nimeni! E o "problema de..."! Trece, toti o avem!

      Ștergere
    4. asta cu vorbitul prea mult nu mi-a trecut niciodata. Maica mea si acum imi aduce aminte ca de mica, imi zicea sa tot tac. Nici acum nu fac asta :) Asadar "problema trece...." NU TRECEEEE LAAA MIINEE!
      Iar de mancat ciocolata, bine am venit in Belgia. Ciocolata exista peste tot :)
      P.S. eu sunt din aia are nu zic ca altii sunt mai grav ca mine, eu sunt un caz suficient de grav. Cand o sa fie prea grav, ma rostogolesc la sud, la voi. Exista medici draguti acolo ;)

      Ștergere
    5. Toti avem micile noastre dependente. Chiar si medicii draguti!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!