joi, 28 noiembrie 2013

Care impozite ?

In general oamenii stau în case. Ca aceste case trebuie sa fie construite si terminate în prealabil este un lucru de bun simt. Abia dupa aceea te muti si începi sa platesti dari la stat. Este atât de evident încât nici nu se vorbeste despre asta. Nu se vorbeste prin alte parti, pentru ca la greci legiuitorul îsi obliga supusul sa plateasca impozit dupa ce constructia este terminata. Iar grecul nu si-o termina niciodata. Mai lasa niste fier betoane pe acoperis cica "pentru etajul urmator", pe urma pune panouri solare, cisterne pentru apa, antene de televizor, alea si se muta. Iar statul grec care tine la greci se face ca nu vede, pentru ca Germania s-a angajat sa le dea bani grecilor de fiecare data când grecii trebuie sa le dea nemtilor câte o dobânda.

Acuma uitati-va iar la pozele de ieri.

8 comentarii:

  1. Dar am citit ca aceleasi tehnici sunt populare si in Orientul Mijlociu,cred ca e ceva legat de fosta civilizatie adminiastrativa antica romana mai degraba decat ceva inspirat de indulgenta d-nei Angela Merkel. In Romania nu a prins pt ca dacii, mai ales cotinii,considerati de altfel veri buni cu galii de tip Asterix si Obelix, erau mai recalcitranti din fire cand venea vorba de impozite, iar in restul UE iar nu a prins din cauza ca vikingii erau ff comunisti, dar numai ei intre ei,nu cu altii. Numai germanicii propriu-zisi ce au fost asa mai constiinciosi din fire fata de indicatiile Imperiului Roman Antic...ma rog,nu ca nu s-or fi impotrivit cativa stramosi de-ai lor la vremea cand erau mai inamici ai Romei,dar de atunci s-au pocait.

    (Disclaimer: nu stiu daca amnimerit-o chiar asa de ine,inca sunt doar la perspectiva comparativa a monumentalei Istorii a Dacilor pe care o scriu lamine pe blog,nu amajuns inca la perspectiva istorica culturala,nici la cea a scolii istorice Annale franceze, etc,exista mai multe perspective istorice, si e posibil sa ma insel.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Orientul Mijlociu evit sa merg. Poate în Siria, cu misiuni speciale...

      Ștergere
  2. am impresia ca si in Romania e aceeasi tactica.
    casele noi, in Bucuresti, platesc un impozit destul de gras. Asa ca o declara...neterminata.

    Panourile solare sa zicem ca sunt o scuza, ca au nevoie de electricitate la terminat constructia, dar la antena paraboloica...nu mai au nicio scuza :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca are vreo importanta cum o declari. problema e cum arata! N-am prea vazut în Bucuresti case locuite cu etajul urmator început si... atât!
      Eu în Creta, acolo unde am fost, n-am vazut case cu acoperis cu tigla, tabla, sindrila, paie, ma rog, în doua ape si terminat!

      Ștergere
  3. Si alti tari au datorii catre Romania si n-o sa le achite in veci. Chiar mai mult decat datorii. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns si noi ca nemtii, cu datorii de recuperat, cu cea mai mare crestere din Europa etc.
      Ma feresc de extreme, oricare ar fi ele!

      Ștergere
  4. treaba de grec!
    la romanica e simplu: ai autorizatie de constructie pana in data de; daca n-ai terminat pana la data de ai incurcat-o! platesti de te spetesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuma depinde si ce înseamna "terminat"... La greci e altceva, dar stii cum e, nu trebuie sa-i crezi!

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!