luni, 16 decembrie 2013

Politica...

In ’95 Chirac îsi anuntase candidatura la prezidentialedin partea RPR (transformat ulterior în UMP) dar statea foarte prost în sondaje. Aproape toata lumea era de partea lui Balladur, prim-ministru în functie al lui François Miterrand (coabitare !!, ha, ha !) , care înca nu anuntase nimic dar toti stiau ca va candida. Urmând prospectiv modelul românesc care urma sa fie internationalizat de Antonescu si Ponta, dupa ce si-a anuntat oficial candidatura, Balladur a început sa cada…

Jean-Louis Debré, un cirac de-al lui Chirac, îl sustinea si faceau împreuna campania electorala care era descurajanta. Fiind ei doi prin piete sa-si faca reclama, Debré îl întreaba pe Chirac :
- Si ce facem daca nu câstigam ?
- Stii ce, facem o agentie de voiaj. Tu o sa fii patronul si eu o sa voiajez…

Chirac a câstigat si a fost Presedinte al Frantei timp de 12 ani iar Debré, dupa ce a fost Presedintele Adunarii Nationale, a ajuns Presedinte al Consiliului Constitutional.

10 comentarii:

 1. Pana acum n-am sesizat ca in politica romaneasca ar fi ceva previzibil; subliniez: eu nu am sesizat... Traian Basescu a sesizat corect...;
  in mod sigur dupa prima suspendare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite ca a trecut un an (scuze pentru întârziere!) si eu încep sa prevad câte ceva. Asa e, a avut dreptate, urmeaza o joaca interesanta cam tot anul, omul nostru e maestru!

   Ștergere
 2. Dane, asta Chiriac nu era un pic roman, parca asa stiam?

  RăspundețiȘtergere
 3. primiti cu colinda ?...nici nu stiu cu ce sa vin..cu capra, sau cu ursu' ?... :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Sarbatori fericite cu sanatate si bucurii, cu masa înconjurata de cei dragi si încarcata cu bunatati! Craciun fericit! La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 5. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Petrecem pâna la Boboteaza, doar de asta a dat Ponta liber!

   Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!