duminică, 13 aprilie 2014

Daca n-ar fi duminica ar fi tot marti..., despre boi

... adica vorba bancului care este cu cei doi crocodili: "ba, zburam de o saptamâna si tot marti e!".

Asa si eu ieri. Plecam cu masina în vacanta spre România, eu ceva mai relaxat decât în ultimii patru-cinci ani, în timp ce altii spun azi, deci post-factum, "ba, ma bucuram ca veniti, da' parca nu ma bucuram...", "aveam asa ceva, ca o apasare", "nu era bucuria ca altadata", ma rog...

Ce se-ntâmpla... Deci mergeem noi ce mergem, fo 400 km si eram deja în drum întins spre Munchem, frumos oras, Bavaria, bere, festival, Dachau, optimism... Deci autostrada, altfel spus autobahn, viteza cât te tine masina (teoretic) ca practic mai mult de jumate din traversarea Alemaniei drumurile sunt în reparatie (se spune ca au cele mai proaste sosele, de aia si le repara mereu), viteza 80/ora, aglomeratie, oameni nervosi, grabiti, un bou de mosneag neamt pune frâna brusca fara motiv în fatza, alt bou de dupa el face la fel, alt vitel (deja al treilea, adica eu) de dupa al doilea fac(e) si el la fel ca n-are de ales, si al patrulea de dupa mina idem. Asta e definitia din dictionar a carambolajului pe autostrada.

Primul bou de mosneag, dupa ce vorbeste îndelung cu al doilea pe limba lor si îsi dau numerele de telefon si adresele, pleaca, pentru ca masina lui de pe vremea razboiului n-avea nici pe dreacu', ramâne al doilea bou care, desi nu erau nici morti nici raniti, suna la politie dovedind ca era de fapt singurul bou autentic, dar totusi bou istet, pentru ca ramânând primul dupa plecarea primului, nu stiu daca e foarte clar, nu era vinovat de nimic. Care politie vine urgent cam într-o ora, face poze, ne da amenzi (mie si celui de dupa mine, mosul bou plecând, boul nr. 2 din spatele mosului ramâne primul si deci nevinovat, fiind lovit din spate, v-ati prins?) si ne pune (tot pe noi, ultimii doi vitei) sa semnam o gramada de docomente scrise în nemteste, lucru pe care l-am facut, te pui cu politia? Acuma întelegeti de ce cuvântul de origine daca "politzai" provine din alemandul "polizei"? Poti sa nu semnezi? Nu poti, chiar daca nu stii ce... Dupa care ne-am întors acasa la galii nostri, din motive de asigurari si birocratie si prostie congenitala UE nascuta la sase luni, stiu ca nu se poate, de aia e si tâmpita. Una peste alta aseara, dupa 800 km parcursi pe soselele patriilor din Ioropa (au fost vreo 4) eram tot acasa, de unde si cugetarea cu crocodilii.

Coincidenta (oare???) face ca vitelul 2 de dupa 1 (deci de dupa mine) sa fie medic, si francez si de origine româna. Deci boii fritzi au plecat nevinovati, viteii au ramas...

Mirarea mea bucuroasa este ca doua parasocuri de plastic de Seat spaniol au reusit sa îndoaie rau de tot tablele de la un Opel (boul din fata) si o Honda (concetateanul din spate). Latinitatea a înfrânt si de data asta!

Morala e ca nici nemtii nu mai sunt ce erau odata..., zmecheri, ciubucari si turma, 'mi pare tare rau pentru iei, ca sa ma iesprim foarte, da' foarte elegant... Foarte ascultatori si "legali" si-n '39 si-n ziua de azi. Pacat...

22 de comentarii:

  1. brrrr, imi pare rau pt deturnare. Suna a scenariu de film german.
    Sunteti bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neamtu-i neamt mai departe, dar nu mai e ca înainte...
      Suntem bine, saru' mâna, dar ne-am întors si am plecat cu avionul;

      Ștergere
  2. ce am citi seamana a umor negru :D
    bine ca sunteti bine, noroc cu bancurile "ajutatoare", ridicatoare de moral(a) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am râs când am facut "bufff" în fata. Mai ales ca intuitia mea feminina m-a facut sa ma uit imediat în oglinda si am vazut, auzit "bufff" si în spate...

      Ștergere
  3. macar daca le puneai si numere pe tricouri la boii astia..asa ...mi-a fost cam greu sa urmaresc istorisirea... :)
    numa' ca Alexandrescu, in "Boul si vitelul" zice ..la un moment dat.. "decat multa minte, stiu ca e mai bine/sa ai totdeauna un dram de noroc/..." :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Germania orice român, francez sau alte neamuri este bou sau vitel necunoscând limba. Drept pentru care nemtii au facut ce-a vrut muschiul lor în timp ce noi, ceilanti, am semnat ca sa terminam mai repede.
      Am avut noroc si poate a fost un semn: "Mergeti fratilor acasa si luati avionul, ce va trebuie zapezi, inundatii, grindine si alte belele, zau, va spun Eu!"

      Ștergere
    2. eu am alta varianta "mergeti fratilor de vedeti lumea, ca-i superba...nu ma mergeti in ro sa va cheltuiti banii munciti cu greu pe usi straine.." ce naiba sa mai vezi acolo ?!...decat ca-i mizerie, hotie si scumpete... ?!!!

      Ștergere
    3. Cu banii munciti prin alte parti, în România poti vedea si altceva decât mizerie, hotie si scumpete, chestii pe care le vezi când vrei matale si la pret adevarat la toti aia care ne dau lectii.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Numai bine Costica, ne vedem peste vreo doua saptamâni?

      Ștergere
  5. Sarbatori fericite in continuare in liniste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Florentine, au fost frumoase si linistite pâna la urma!

      Ștergere
  6. Multe bucurii sa ai si sufletul senin sa-ti fie!
    Zile fericite iti doresc, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata n-am refuzat bucuriile, asa sa fie, multumesc!

      Ștergere
  7. Un Paște altfel. Departe de lumea dezlantuita...

    Hristios a inviat! Tuturor celor are mai aveti timp si placere sa treceti pe aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am nimerit în plina lume dezlantuita, norocul nostru ca o sa facem mai multe arme si avioane...

      Ștergere
  8. Sarbatori cu bucurii !
    PS.De la varsta de 60 in fiecare toamna imi tot propuneam sa renunt la sofat; deocamdata, in toamna lui 2013, am vandut masina; nu conduc masinile altora; banii i-am cheltuit, familia incepe sa se obisnuiasca...
    Sunt sanse reale sa nu (mai) fiu mosul care incurca circulatia in Bucuresti si o parte din Ilfov...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca o vând, dar nu ma mai angajez la drumuri asa lungi, poate-mi trece "complexul" asta, de trei saptamâni n-am mai pus mâna pe volan, Taxiul costa 1,39 / km...
      Nu suntem mosi fratioare, cine spune asta, suntem vesnic tineri si avem multa experienta!!!

      Ștergere
  9. Îmi închipui ce a însemnat să vă schimbați complet planurile...
    M-ai băgat în sperieți. Vom face în vara asta un lung drum prin Europa și chiar mă temeam în sinea mea de astfel de incidente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am schimbat complet, dar rapid.
      Nu trebuie sa te sperii, dar trebuie sa fii mai atent la altii decât la ce faci tu.

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!