vineri, 1 august 2014

Paris, 36 Quai des Orfèvres…

… adica sediul mitic al Politiei Judiciare franceze.

Pe aici au trecut mii de borfasi în drumul lor spre puscaria Santé cu faimoasa ei ghilotina. Tot pe aici se spune ca trecea zilnic si Maigret, comisarul.

O echipa destoinica de la sectia stupefiante a reusit sa puna mâna la începutul lui iulie pe o banda de traficanti, toti numai unul si unul, dupa o munca de un an. Si au mai capturat si toata marfa, 52 de kile de cocaina prima, adica multe milioane pe piata drogurilor. Au pus-o acolo unde se pune de obicei tot ce se confisca, într-un seif ultra sofisticat cu doua rânduri de chei pastrate în alt seif si mai sofisticat, toate combinatiile, codurile si parolele fiind cunoscute doar de trei oameni.

Ieri toata cocaina din seif a disparut, drept pentru care Politia Politiilor face o ancheta.

Iar astazi este vineri.

6 comentarii:

 1. Da, comisarul Maigret era unul dintre personajele mele preferate... Deh, dovada ca nu exista seif care sa nu poate fi spart!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe vremea lui era mai simplu, ori politistii erau mai buni, ori borfasii mai putini, ori noi mai putin pretentiosi...

   Ștergere
 2. Mmmmm, miroase a roman poliţist! :)
  Poliţiştii "are" şi ei nevoile lor, Dan-e. Poate că au servit cocaina la cafea şi gogoaşă. Şi-au băgat-o pe chletuieli de protocol.
  :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca au gasit un vinovat... Un politist, evident! L-au recunoscut "colegii", fusese filmat cu camerele video. Cât poti fi de tâmpit sa iesi cu sacosa cu droguri când stii ca te filmeaza la iesire?

   Ștergere
 3. si eu tot pe politisti ii suspectez :) - am vazut cam multe filme franceze politiste...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cele mai bune filme politiste frantuzesti sunt alea cu jandarmii si cu Funes.
   In fiecare zi apar noutati si suspecti, dar nu apar drogurile...

   Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!