luni, 30 mai 2011

Internetul...

... merge daca vrea el. Daca nu, nu. De vineri de exemplu, nu. Am dat telefon toata dimineata de sâmbata la “provider” si când în sfârsit mi-a raspuns cineva mi-a spus ca exista într-adevar o problema de conexiune în centrala si mi-a promis ca va fi remediata între 3 si 10 zile, timp în care voi continua sa platesc abonamentul. M-a blestemat cineva, e clar. Intâi blogul, acum conexiunea...

Dupa aceea am aflat de la altcineva care mi-a batut la poarta ca niste muncitori cu buldozerul au taiat un cablu, exact ala pe unde circulau octetii si ca nu se pune problema sa fie reparat înainte de câteva zile. Ce conteaza ca un cartier a ramas fara net, weekend-ul e ceva la care au dreptul si tâmpitii care gresesc.

In zilele astea doua vroiam sa ma plimb prin bloguri sa vad ce noutati mai sunt. La mine cred ca am apucat sa raspund la toata lumea, chiar si din urma. Deci ramâne pe mai târziu.

Ce aiurea e totul! Vin de la 2000 km si aici gasesc mesaje de acolo care-mi ureaza “bine ai revenit!”. Multumesc si “bine v-am gasit!”.

36 de comentarii:

  1. lasa...o sa treca...dar este cidata senzatia asta ca esti rupt de lume...si eu simt la fel cand nu ma pot conecta..
    mereu am zis ca traim vieti paralele...mai mult sau mai putin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu , e viata paralela au ba, e o modalitate de comunicare ingenioasa rau, cert e ca suntem a naibii pe nicaieri fara octetii 'mnealui . Spor la reparat alora care au stricat ,.... si saptamana fara evenimenta neplacute mai mari de atat , boierule !

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Danule, bine-ai revenit!
    :))
    Legile lui Murphy nu sunt abrogate, asa ca ne mai impiedicam de ele uneori (sau deseori).
    Ma bucur ca ai reusit totusi sa ne dai un semn.
    O saptamana frumoasa si sanatatea sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. cand ti-e lumea mai draga ..... la mine a fost joi lumina, vineri gazu; deci mi-am inceput wkd bine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Va raspund "tutulor" ca nu-mi permite timpul. Imi risc slujba si mai scriu de la birou. Ca în vremile alea "bune", stau toti cu ochii pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu prea am inteles unde esti acum. De unde vii de acolo. Oricum banuiesc ca ce ti s-a intamplat cu netul este in Romania. Atunci zic si eu "bine ai venit"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Să ai un început de săptămână minunat, cu forțe proasepete și gânduri bune care să te însoțească toată săptămâna

    RăspundețiȘtergere
  8. @Minoki
    Comentariul tau este cel mai nostim, de aceea îti raspund tie la început: am fost vreo doua saptamâni la Bucuresti unde am muncit la casa de acolo, de aceea a fost o oarecare pauza întrerupta de un "test" ca sa vad daca mergea blogspotul (care fusese în pana). M-am întors în Franta si a doua zi au taiat cablul "din greseala", deci ce mi s-a întâmplat cu netul este în Franta, oricât ar fi de incredibil. Bine te-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Pandhora
    Se pare ca a trecut, acum câteva minute au început sa se descarce zeci de mesaje în cutia postala si vad ca si blogul se învârte. Da, ai dreptate, când nu vrei sa te conectezi e una, când nu poti e frustrant.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alm
    Cred ca s-a terminat conitza, a durat mai putin decât ma asteptam. Da, suntem oleaca dependenti...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Andrei
    Chiar daca acum ma bucur, totul este relativ. Poate începe din nou...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Sophie
    La noi azi a fost ultima zi de depus declaratia de impozit, asa ca se poate si mai rau!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Iulisa
    Te-a ascultat Domnul si "Free", providerul meu, se pare ca s-a reparat. Sa-i tina cât mai mult! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dane, la noi la Romanica, cand se taie cablul de catre muncitori, apoi seful plateste si p'orma are termen extreeeem de strans sa remedieze. Am o prietena cu sot cu firma de constructii, iar muncitorii lui au taiat un cablu din greseala, dar au tras...pana adoua zi. Basca, rupere de nori in buzunare.
    No, da' bine-ai revenit :)) atat iti zic pana chiar se va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  15. Haha, deci si in Franta? Credeam ca numai Romtelecom-ul face de-astea :P Eu insa ma imbat, ca am scapat de ei, in sfarsit am trecut, de-o saptamana, pe fibra optica ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce incredibil, credeai ca in Franta cablurile nu se taie? Ca doar e si ele tot cabluri... iar uamenii e si ei tot uameni... :)
    Bine-ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Cleo
    Vad ca si aici s-a reperat destul de repede. L-au taiat vineri în cursul diminetii iar ieri, luni, dupa-masa când am ajuns acasa functiona. Nu la parametri normali, fara TV HD (deocamdata), dar mi-am vazut posta, blogul si am dat din nou telefoane. Nici nu stiu cât i-a costat sau daca i-a costat ceva. Ce spun eu sunt adevarate recorduri pentru caci ei sunt foarte “manfishishti” (de altfel cuvântul este unic si de origine franceza, ceva cam ca “dor” în româna, dar cu alta rezonanta si alte efecte culturale) si în plus e foarte greu sa-i iei francezului vikendul, masa de la ora 12 si siesta.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Teo
    Fibra optica e ceva mai rara aici, exista doar în orasele mari, stiu de exemplu ca Parisul are, nu în toate cartierele si la concurenta cu alte solutii tehnice. Nici cablul clasic nu exista peste tot, aici linia telefonica este de baza. Pe ea vine totul: internet, TV, telefon si tot felul de vesti. Avantajul este ca nu se vad colaci de sârma agatati de stâlpi sau între blocuri ca la noi în Bucuresti, dezavantajul este ca fiind îngropat, cablul se mai poate taia si el, ca nu e vesnic. Motive de îmbatat exista deci peste tot, trebuie profitat de ele...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Cora
    Eram ironic draga, am zis “oricât de incredibil ar parea”. Deci nu mie. Eu am ajuns sa nu-mi vina sa cred când mai vad ceva normal pe aici. A trecut mult timp de când nu mai sunt picat pe spate ca sa zic asa. Ai dreptate: bref, uamenii e si ei tot cabluri... Doar tot despre Franta vorbeam, în alte contexte, când ne-am cunoscut prima data pentru întâiasi oara. Ce vremuri!! Devin melancolic si nu-i bine... Câteodata mi-e dor de dânsul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai stii cum se zice, un necaz nu vine niciodata singur. Intai blogspot, apoi netul :)) Inseamna ca "Doreii" s-au inmultit si au invadat si alte tari.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Irina
    Când l-am vazut pe omul ala sâmbata batând din poarta-n poarta sa ne spuna c-a taiat cablul, exact la Dorel m-am gândit. Avea o privire asa de limpede si senina, nu se vedea nicio framântare în ceafa lui.

    RăspundețiȘtergere
  22. Măcar fac reducere pentru perioada în care este rupt cablul?

    RăspundețiȘtergere
  23. @Catalin
    Nu. Asta-i raspunsul scurt. Si acum cel lung, dar pe scurt. Eu am mai fost clientul lor acum vreo cinci ani. Mi-a cazut modemul în pana. Le-am spus si am cerut altul. M-au pus sa fac tot felul de teste fiind la telefon cu ei în linie (0,54 centime / min!!) si mi-au spus ca nu e modemul ci alimentarea. Mi-au trimis alimentare noua, nu era ea. Când s-au convins ca e într-adevar modemul, trecuse deja o luna si mi-au spus ca de fapt sunt în ruptura de stoc. Am reziliat contractul cu ei si pâna când a devenit "fapt" a mai trecut o luna. In tot timpul asta (doua luni deci) mi-au retras bani din cont pentru abonament.
    Raspund anticipat la întrebarea fireasca: "de ce n-ai blocat contul?". Am un prieten care a facut asa, a ajuns în justitie cu ei pentru ca avea dreptate evident si dupa câteva luni de judecati si bani pierduti a ajuns într-un spital psy pentru depresie. Asta se întâmpla în sec. XXI în Franta.

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani copilului din tine, acela care ori se joacă in voie, ori plânge intr-un colţ pentru că ai uitat de el…

    RăspundețiȘtergere
  25. E bine sa ai si wireless pentru orice eventualitate, dar e aiurea ca sa platesti in plus inca un abonament.

    RăspundețiȘtergere
  26. Stiu cum e!!! Sa stiti ca nici mie nu-mi place cand nu merge internetul :) ma enerveaza :) dar asta e, isi revine:) uite ca si-a revenit:D multumesc mult pentru comentariu:) La multi ani si dvs sau copilasilor dvs:D:)

    o seara frumoasa:X

    RăspundețiȘtergere
  27. @CLM
    In sesiune ar fi bine sa nu mai mearga un timp. Asa, câte o pauza... "Copilasul" meu a facut tot Dreptul si era cam complicat. Mânca Ness cu lingurita si bea apa dupa...

    RăspundețiȘtergere
  28. @Cristi
    Am si wireless, dar daca nu-i semnal...

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca vreau sa ma rup de lume ma duc la munte, dar cand sunt acasa vreau sa "ma dau" pe net ca pentru asta platesc abonamentul. Pe mine ma enerveaza ca nu trimit factura si ma trezesc cu netul oprit pana cand platesc.Nu inteleg de ce draq nu ma atentioneaza inainte on line ca trebuie sa platesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Ca peste tot in Romania ca in orice domeniu de activitate, s-a instalat confortabil legenda lui Dorel. Fiecare institutie si-a angajat unul, cu norma intreaga. Ca lucreaza la gaze, la telefoane, la apa sau la asfaltari, nu ai cum sa nu dai de el. Prin el se face trecerea la serviciile mizerabile pe care le primim in schimbul unor sume enorme.

    RăspundețiȘtergere
  31. știu că doare că și eu am avut ceva necazuri mai mici,dar nu-i voie de luat la suflet,mama lui de internet,da ce el ne-a făcut pe noi sau noi pe el!!!
    Așa că îți recomand Dan nu te innerva,că va fi cumva,că niciodată n-a fost să nu fie cumva!
    Zâmbetul rezolvă multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. @Mircea
    S-ar spune ca daca-si trag ei din cont abonamentul lunar e mai bine ca scapi de o grija. Dar uneori îsi iau banii chiar daca nu-i merita.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Costin
    Dorel este deja un personaj european si nu m-ar mira sa-l vedem si universal într-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere
  34. @Se-cret
    Pai noi de ce suntem aici, nu sa ne distram?

    RăspundețiȘtergere
  35. La multi ani copii, mai mari sau mai mici!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!