vineri, 10 iunie 2011

Iar m-am dat cu avionul

In general calatoriile cu avionul se petrec toate cam la fel : decolezi, zbori un timp si în majoritatea cazurilor aterizezi. Dar mai apar mici picanterii, altele mereu, care fac voiajul mai agreabil. Lumea evolueaza si trebuie sa tinem pasul.

De data asta a fost o doamna. Am vazut-o de la urcarea în avion, era o femeie vioaie si foarte distinsa, cu un aer intelectual accentuat de o pereche de ochelari fini si cu parul facut permanent cret marunt ca sa tina la cât mai multe spalaturi timp de doua luni cât vroia sa stea în Belgia la baiatul ei. Am avut sansa sa se aseze chiar în spatele nostru. Mai fusese o data cu avionul si avea deci o mare experienta la acest mijloc de transport. Mi-am dat seama de asta pentru ca dupa explicatiile cam prea sumare ale fetelor despre una despre alta, ea a reluat totul cu mai multe detalii pentru vecina ei mai în vârsta care nu prea întelesese fiind la prima calatorie. A scos o vesta galbena de sub scaun cu atâta precizie de ziceai ca a cazut de cel putin trei ori cu avionul în apa. Pe urma i-a aratat cum se trag perdelutele, cum se înclina scaunele si cum se trage masuta exact când avionul decola si alea trebuia sa stea la locul lor.

Pe lânga ca era distinsa cum spuneam, doamna mai era si foarte destinsa, pentru ca a vorbit tot drumul, care din fericire n-a durat decât doua ore jumatate. Avea o voce de 440 de hertzi (uitati-va la clip cu sonor), din aia care face copiii sa plânga, noroc ca nu erau decât vreo patru în jurul nostru, si care deregleaza aparatura electronica, din care cauza am intrat într-o zona cu turbulente, moment în care a început sa vorbeasca si mai tare vazând ca vecina avea un aer putin absent. De fapt lesinase de epuizare din cauza conversatiei foarte dense.

Am aflat astfel ca avea trei cezariene, pentru fiecare copil câte una, deci, culmea!, trei copii, si opt avorturi la activ. N-am reusit sa aflu exact si succesiunea avorturi / copii, pentru ca tocmai atunci Nana s-a gasit sa ma întrebe ceva. Pe urma mi-am dat seama si de ce era asa de relaxata: facuse o baie lunga si fierbinte în dimineata respectiva. O sa tin minte procedeul, poate fi util, cine stie? Mai avea si o infectie la rinichi netratata de 38 de ani. Am retinut si ce avea în bagaje. In cel de mâna, maruntisuri de dama fara importanta (maruntisurile), niste medicamente, nu multe, se pare ca nu suferea totusi de mare lucru, dar ce mi-a retinut mie atentia a fost Tanakanul, mai multe flacoane. De acolo deci i se tragea mintea aceea asa de agera. Mai avea niste “senviciuri” cu cascaval afumat daca i se facea foame. Si i s-a facut, dar a vrut sa cumpere de la bord, tot cu cascaval afumat. “Primiti lei sau euro?”, “Si lei si euro doamna, dar marunt nu primim decât de unu sau doi euro”, “Dar daca n-am destui euro?”, “Completati cu lei”, “Si daca n-am destui lei, completez cu euro, ha, ha! Uitati ca am o multime de marunt de zece si douazeci de centi”, “Compania nu primeste decât de unu sau doi euro”, “Cât trebuie sa va dau? Ia vedeti, am pus aici cinci euro de câte cincizeci de centi si restul va dau lei”, “Nu primim piese mai mici de un euro”, “Biiine, am gasit, uite aici, va dau lei”. Nu l-a mâncat nici pe asta cumparat pentru ca a trecut cu inventarul la bagajul de cala. Unde avea ca tot omul, tuica, salam de Sibiu, cârnati si cascaval. Afumat. Când sa ajunga la haine si lenjuri avionul a început sa coboare si doamna a cazut în admiratia peisajului belgian walon:

- Ia uite gazoanele alea ce drepte e tunse, zici ca e trase cu linia!

28 de comentarii:

  1. @Invizibilul
    Si facuse si baie în ziua aia...

    RăspundețiȘtergere
  2. era nevorbita...iti spun eu...mi s-a intamplat si mie...dar eu am avut ghinion...veneam de la Toronto...dar tu povestesti fantastic de binne :))

    RăspundețiȘtergere
  3. dan, tot e bine ca ai nimerit langa o doamna erudita si cu vasta experienta de viata si ai auzit numai lucruri interesante, ba mai mult, ai putut sa ciupi si cate ceva util pentru viitor; daca te nimereai langa un nene care era sculer-matriter la IMGB (o mai exista?!; am vrut sa scriu la republica da aia sigur nu mai exista ca era in buricu targului) sau strangator de suruburi la banda… eeee, ce te faceai tot drumul?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci era flamanda cucoana cu pricina! :)) Sau flămândă? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta discutia ,trebuie sa ai o rabdare de fier sa rezisti până la finalul acesteia

    RăspundețiȘtergere
  6. @Pandhora
    Daca vii de la Toronto poti sa ceri si o diploma la sfârsit pentru tot ce afli, e ca o formare.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mosu
    Probabil as fi aflat tot ce nu stiu pentru micile mele bricolaje pe care le mai faca pe-acasa si pe urma as fi dat-o pe fotbal sau politica, fara nuciun risc!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cristi
    Nu era nici "flămândă" nici "flamanda". Prima pentru ca n-a mâncat totusi nimic si a doua pentru ca ea mergea în zona walona, iar walonii cu flamanzii nu prea se au la inima.
    Totusi Cristi, uite ca din brambureala asta de la belgieni care nu reusesc sa se înteleaga si sa formeze un guvern pe placul tuturor se vede ca o tara fara guvern se simte foarte bine si nu are absolut nicio problema. Ei sunt asa de vreun an...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dr. Stoica
    Da, pe-ai mei, da' nu multi. "Pe relatia" Charleroi se întâlnesc frecvent situatii asemanatoare, se poate întâmpla oricui...
    Personal cred ca cealalta calatorie la care am facut trimitere în link-ul de la început m-a îmbogatit mai mult sufleteste.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Iulisa
    Si nici macar n-a discutat cu mine si nici macar n-am vrut sa trag cu urechea dar se auzea peste tot si nici macar n-a fost o discutie, ca dupa ce doamna în vârsta a adormit (lesinat, intrat în coma etc.) cealalta vorbea singura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe 100 de EUR că data viitoare dacă vei mai avea loc lângă 440 Hz ai să cobori înainte de a decola avionul! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Catalin
    Pai biletul costa mai putin de 100 de euro!! Putem pune pariu ca ma dau jos din mers, dar pe o suma mai mica!

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Dan:
    :)) Sa nu uiti parasuta acasa ,daca tot vrei sa cobori din mers.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Florentin
    Imi iau parasuta si o portie de musaca...

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi se pare de excepție situația, ai ascultat-o de voie de nevoie. Ea oricum așa vorbise s-o asculte toată lumea. Îmi plac oamenii aceștia care dacă ar putea ar atrage atenția unui oraș asupra lor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai nervii tari, domnule, dacă ai rezistat astfel, ba mai şi povesteşti episodul cu atâta seninătate!
    :)
    N-aveai în avion căşti, "doape" de urechi sau căluş pentru gurile altora?
    Nuuuu?! Înseamnă că sunt tare prost dotate!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  17. :D,n-are omul noroc tot timpul.Acum vei putea aprecia și mai bine liniștea din timpul zborului(nu vreau să insinuez că n-ai apreciat-o până acum).
    Eu,în locul tău...ceream să mă dau jos!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Zodrac
    Sau poate vorbea ca sa-si goleasca sufletul de amarurile ei.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Blue Freedom
    N-aveam de ales. Iar acum, dupa doua saptamâni, am luat un pic de distanta si privesc altfel lucrurile, m-am calmat.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Se-cret
    Nu tine mult supararea la mine. Mai ales ca am fost criticat de Nana careia îi era chiar mila de doamna respectiva si astepta sa scriu altceva nou, ceea ce am si facut. Ea priveste lucrurile altfel, nici nu stiu cum e mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  21. eu ma pregatesc pt primul meu zbor cu avionul in august. am niste emotii de nu am cuvinte.
    seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  22. Dane , eu te inteleg. Nu stiu daca ai citit postarea mea cu avionul. Eu am avut doi cocalari langa mine. Imi venea sa ii omor.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Tudor
    Iei un calmant înainte si un uischi în avion si totul va fi perfect!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Minoki
    Pai în povestea la care trimite link-ul se vede ca si eu am avut parte cam de acelasi lucru. Cursele spre Belgia sunt pline de dânsii, dar cea mai mare parte sunt civilizati.

    RăspundețiȘtergere
  25. te alinti ;)
    ...doua ore... ??!! piece of cake....
    xx, vara frumoasa, Fr !

    RăspundețiȘtergere
  26. @Windy
    Nu ma alint, este o experienta de viata absolut necesara!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!