marți, 22 noiembrie 2011

Comparatii (2)

Acum câteva zile am fost la cumparaturi, pe vremea bunicilor nostri si în timpurile noastre stralucite. Hai sa vedem cum se distrau (distreaza!!?) copiii:

Copilarii
Michel vrea sa mearga în padure dupa ore. Ii arata briceagul lui nou lui Jean si îi spune ca de fapt cauta o cracana pe care s-o ciopleasca si sa-si faca o prastie.
1969 :
Directorul vede briceagul si îl întreaba pe Michel de unde l-a cumparat pentru ca vrea si el unul.
2011 :
Scoala se închide, directorul suna la politie si la jandarmi, Michel este dus la circa escortat si arestat preventiv, sunt chemati parintii la scoala, iar postul national de televiziune transmite la prima emisiune de stiri informatia cu interviuri luate la poarta scolii. Jean este luat în primire de o echipa de psihiatri si psihologi care-l “debrifeaza“ cu toate ca el habar n-are ce se întâmpla. Toata lumea este indignata dar nimeni nu-i în stare sa dea detalii despre starea victimei. Nici nu stie cine-i victima. Culmea e ca nici victima nu stie…

16 comentarii:

  1. da, am ajuns la niste exagerari incredibile...
    si asta fiindca autoritatile nu sunt in stare sa tina sub control sarlatanii si golanii; d-aia noi astilalti trebuie sa venim in ziua de azi cu unghiile taiate, cu batista curata si cu parintii tunsi la scoala...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mosu
    Da, de frica si pentru ca nimeni nu-si asuma raspunderea unor masuri radicale. O lalaim (poate si în România, sigur aici da) ca sa nu se supere anumiti parinti, sa nu supunem oprobiului public niste "resturi" umane care cica au drepturi (asa zice o lege ipocrita), indiferent ca mor copii, se distrug familii... Criminalii sunt mai protejati decât oamenii normali.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai e corect ! De la oamenii normali ştii la ce să te aştepţi, de la ăilalţi nu !

    RăspundețiȘtergere
  4. in 1969, a fost careva cu un briceag la scoala? Din ce tin minte, erau niste reguli f. stricte (din ce povestea vecina/matusa, la scoala de fete de la tara)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Zina
    Nu spun protejati în sensul de paziti ci favorizati, menajati si chiar cu mai multe drepturi decât altii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Arakelian
    In '69 eu eram într-a XII-a si eram mai multi care aveam bricege, nu pentru facut prastii, ci zgomot. Daca frecai lama cu partea neascutita pe o creta facea un zgomot care te zgâria direct pe creier. Era pentru ora de Geografie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma intreb daca trenul poate fi oprit in timp de aluneca pe panta ingrozitor de inclinata .
    Ne ducem in directia asta fie ca ne place fie ca nu .

    RăspundețiȘtergere
  8. dane, nu suport zgomotul ala, cand citii mi s-a ridicat parul pe miini. Ce, creta pe tabla de sticla nu era la moda? sau nu erau inca tabli de sticla...de poliestiren pe perete, nimic? unghii pe perete?

    ce povesti stiam eu, era de la o scoala de fete din N. Moldovei, cu regim f. strict. Dar perioada nu era 1969, ci 10 ani mai devreme... vecina mai povestea inca din lucrurile invatate acolo, despre gatit de ex. (decorat mancaruri etc).

    Cred ca atunci erau oamenii mari mai calmi, dar si copiii mai calmi; zburlirea (sau anxietatea) actuala(nu-i cunosc cauza, dar o suspectez) face ca orice gest sa poata fi interpretat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, mi-ai adus aminte ca trebuie sa vad filmul "Carnage" cu Jodie Foster, si Kate Winslett, in regia lui Roman Polanski, recent prezentat la Festivalul de la Cannes !

    http://www.imdb.com/title/tt1692486/

    RăspundețiȘtergere
  10. @Sophie
    Oamenii sunt foarte suspiciosi, dar cu atâtea nenorociri care se întâpla suspiciunea este justificata.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Alm
    Adevaru-i ca-i mai bine sa fii exagerat de precaut si sa-ti dai seama ca te-ai înselat decât sa nu faci nimic si sa plângi o drama care putea fi evitata.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Arakelian
    Pe tabla de sticla nu prea scârtâia ca sticla este poroasa. Scârtâia pe table de lemn vopsite cu negru, de aia erau spalate uneori cu otet. Ei bine, briceagul pe creta era ceva mai cumplit decât creta pe tabla.
    Acum copiii fac ce vad la TV, ce aud acasa, ce povestesc aia mai mari, totul este impregnat de violenta, sex, în drum spre scoala vezi în fiecare dimineata panouri mari cu reclame la tot felul de chestii care cica îmbraca, pai amicul ajunge la scoala chiaun..., numai de carte nu-i mai arde.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Rudolph
    Nu stiu filmul, are vreo legatura cu violenta de azi în scoli?

    RăspundețiȘtergere
  14. In filmul respectiv, pe care nu l-am vazut inca, dar din cate am inteles eu, punctul de plecare este un incident de violenta intre 2 copii de 11 ani si cum reactioneaza parintii lor, (prezentati indeajuns de amanuntit incat sa fie cat mai clara si relatia lor cu societatea mai larga, si in relatia intra-cuplu, si inter-cupluri), in legatura cu acest incident.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Rudolph
    Inseamna ca se potriveste cu textul si mai ales cu ce se întâmpla în realitate. Urmareste în continuare "Comparatiile".

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!