miercuri, 16 mai 2012

Maramu' (1) - Pruni, pruni si iar pruni

Ce-or face oamenii astia cu atâtea prune? Le manânca pe toate?

Cred ca stie Carmen...

26 de comentarii:

  1. hi,hi,hi...cand vin oamenii in vacanta, cu ce sa-i serveasca? Fac si ei magiun, prune uscate... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie nu mi-au dat nici macar o lingurita de magiun. Ce ti-e omul, domnule!!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu-mi mai amintesc perfect, dar parca nici asta n-am mâncat...

      Ștergere
    2. Te mai duci la toamna, dupa ce se coc prunele si ceri insistent galuste, iar in timp ce le mananci te gandesti si la noi.

      Ștergere
    3. Degeaba cer eu galuste, ca ei tot palinca o sa-mi dea...

      Ștergere
  3. magiun? sau tuica? habar n-am, de ce nu ai întrebat personal, ca doar acolo ai fost! ;))
    Faine imagini! de unde? din concediul tau tocmai încheiat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De undeva de lânga Satu Mare, Seini se cheama.
      Parca încep sa-mi aduc aminte de ceva, ai pronuntat cuvântul "cheie". Mi-am adus aminte un banc:

      Un oltean îi spune unui ardelean: "Nenica, facui o palinca de 38°", "Cât ai zîs, 38? No, pai asta-i febra, nu palinca!".

      Sa nu se supere oltenii...

      Ștergere
    2. fain bancul "asta-i febra nu palinca" :)))

      Ștergere
    3. Acuma am înteles de ce nu se pune colesterolul acolo, îl taie taria. Cu ficatu-i mai greu...

      Ștergere
  4. hehehe...prune prin perfuzie..
    imi amintesc ca la o "adunare" de lume buna, in Sighet, cand transformam inchisoarea in "memorial", eram cu Blandiana la masa si-am cerut apa ...ni s-a adus o carafa din sticla..ne-am turnat in pahare, sa ne astamparam setea, jurai ca-i apa limpede si rece...
    n'ai sa vezi..era ceva din prune pastrate in coaja de dud... hahahahahhah...
    tot ce-mi amintesc este ca dormeam foarte bine....si nu intelegeam ce vorbesc...
    vezi, asta e avantajul omului cu ani multi...are multe amintiri, ptr fiecare intamplare recenta, mai vin din trecut alte cateva zeci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, direct în vena, sa eviti ficatul. Dar ar fi pacat sa nu simti parfumul de sâmbure când o plimbi prin gura, pâna ce se "limba plimba-n gura"...

      Ștergere
  5. magic fruct si pruna asta, sta ea la fermentat apoi se distileaza de doua ori si ce licoare minunata iese

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si altii îl au si nu stiu ce sa faca din el. Auzi, magiun, galuste sau febra...

      Ștergere
  6. Ce de-a pruni! Productia o sa fie maxima anul asta:))
    Salutari cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se vede în beciurile lor, acolo productia e mereu maxima!
      Numai bine!

      Ștergere
  7. Fac asa un lichid care te arde pe gat si in timp ce acest lichid fierbe, fac la focul mocnit fasole in oala de pamant. Eu asa cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lichidul ala, daca-i facut ca la carte, te încalzeste în stomac direct si da tulburari de vedere. Iar la foc se pun halci de slana pe tepuse pâna încep sa se faca transparente si sa curga grasimea pe felia de pâine. Asta ca aperitiv. Fasolea vine pe urma, fel principal!

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Probabil, ca prea dispar toate prunele! Oricum, gemul trebuie sa fie ceva foarte rar, ca mie nu mi-au dat.

      Ștergere
  9. Noa serbus. Pe la noi se face zamă de prune.
    Să ai o seară liniştită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serbus! Cre' ca asta era!
      In sfârsit m-a lamurit cineva!
      Noapte buna!!

      Ștergere
  10. Le fierb...
    iar rezultatul ajunge în sânge :)
    Poți să guști, dar să nu mergi apoi cu mașina ;)

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!