joi, 23 august 2012

Noutati din lumea de dincolo…, tot pentru Rodolfo

Rezumatul episoadelor precedente :
- Biserica si-a facut sindicat.

Deci ce mai e nou ? Cineva care nu prea bea "eau de là" m-a trimis, ca asa a vrut el, "au-delà". De obicei putini sunt cei care se mai întorc. Iata însa ca în ultimele zile vreo doua milioane de moroi vin înapoi, daca nu mai multi. Pe acolo auzii ca un Protopopiat de pe malul Dunarii dadu faliment. Ceea ce înseamna ca era în afaceri ! I-auzi una ! Pai cu ce Doamne iarta-ma face biserica afaceri? Cu suflete, coliva ori lumânari ? Si de ce ? Ca sa câstige ce le-a luat Cuza ?

Se mai spune ca si sefii cei mari de pe Dealul cu clopote vor sa-l reabiliteze în ochii muritorilor de rând pe însusi "ochiul dracului", piei Satana !, dupa ce-l tamâiaza si-l sfintesc cu aghiazma pâna se face mai curat ca anafura. Ca la noi se fac din plastic si rezista la umezeala, poti sa-i si îngropi, se stie asta. Si unde sa faca biserica afaceri mai bune decât în si cu cimitire, aceste "no man’s land" ale turistilor care, e drept, au de asteptat 40 de zile la vama, dar apoi ajung sa vada gratis Câmpiile Elizee fara sa plece la Paris, acolo unde nu e nici întristare nici durere. Aiurea nu e… Pai Prea Fericitilor, Sfintiile Voastre si voi dascali, cu atâtea milioane care învie brusc si legal, adio cavouri de zeci de mii bucata, adio slujbe si parastasuri, parizerul se va înverzi în galantare precum Capitanul, Eugeniile o sa iasa pe centura, toata lumea va trece pe brânzeturi frantuzesti ca nici telemeaua nu-i de fier si se-mpute si ea la o adica, ouale fac pui si în general vacile împreuna cu consortii boi vor îndemna la nesupunere civica pentru ca dupa cum se stie "Vaca-n casa ne da noua / Lapte, brânza, unt si oua". Adica tot Parintzele, i-auzi doua !

Nu numai ca Sfiintiile Voastre veti da faliment, ca doar Cel De Sus nu-i broker si la bursa nu se vinde bine moartea ca mi-as vinde-o si eu pe-a mea, dar toata filiera agro-alimentara si constructorii se duc dracului, ca sa spun asa…

PS Tocmai am aflat de la Banciu ca si-au facut prea cuviosii link de matrimoniale… Casa de piatra, sa dea Dumnezeu !!

3 comentarii:

  1. Hehe! Eşti fără milă, din câte observ. Dai de le sare smalţul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, abia am vazut acest articol...sorry, nu sunt cu gandul mereu la asemenea detalii local-regionale + sambata nu e o zi in care ma ingrijorez prea tare de probleme regionale, acea zi dedicata lor este martea (nu ca am vreo superstitie, dar zau, asa s-a nimerit, lunea sunt cu globalul, martea cu regionalul, etc)...eu personal am tendinta sa gandesc mai mult total superficial global, (cu mine personal intotdeauna in centrul universului uman) + sambetele sunt de obicei dedicate recrearii pur personale total off serviciu/servicii !

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!