Eu am zis "acolo" la blogul meu, unde ne făcusem deja o serie de urări. :) Mai "vorbim" până atunci, cu siguranţă!
Revenind la imaginile postate de tine, ultimele două întrunesc sufragiile mele. Reţetele acelor drăgălăşenii culinare le putem afla sau sunt secret de stat? Lăsând gluma, mor de pofta lor!
Sunt faimoasele "buches" de Craciun. Cred ca oriunde pe net gasesti ce-s alea. Pe scurt, e o prajitura absolut nemâncabila cu multa crema facuta cu mult unt. Face parte din meniu, dar nu pentru mine!
Cedez orice vrei din porţia mea, dacă-mi laşi mie acele prăjituri nemâncabile de către domnia ta. Doamne, ce m-aş mai "sacrifica" la două porţii din "neobrăzata" aia cu ciocolată!!! :))
hmmmm...Cam ai dreptate. Plus că după aceea, două zile tre'i să biciclesc sau să stepăluiesc din motive de dodoloţeală. :))))))) Adică, tre'i să fac fitness, că prăjitura se depune.
Delicios, apetisant, incantator! Prefer felie de prajitura cu ciocolata. Si un pahar de vin, de Xeres. Sa ai Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii si impliniri!
"Xerox" n-am avut! E o masa de Craciun "locala", cu chestii rafinate dar cam "putine", dupa gustul (apetitul) nostru... Prajituri mai avem, traditionalele "buturugi" (bûches) de Craciun, cea mai ciocolatie este prajitura, cealalta înghetata, te asteptam! Daca nu, pâna la Anul Nou ne mai întâlnim!
Celalalt vin este "Sauternes", un vin oribil de dulce stii foarte bine, dar ma rog, aici se bea cu "foie gras", îl accept si cred ca de asta a si ajuns sa fie asa de vechi (parca 2005), nu tenteaza pe nimeni... Dar daca e vorba de traditii, chiar daca ale altora, le respectam!! La Multi Ani, numai bine!!!
Cum spuneam mai sus, ai de ales între prajitura si înghetata, amândoua se cheama "buturugi", traditia de aici! Iti cedez portia mea, eu nu sunt cu dulcele, la schimb cu aperitivul tau! Daca nu, îmi pun unul (altul!!) separat, bine ca avem de unde... La multi ani Iulisa, bucurii si împliniri!!
Sa va fie de bine Craciunul si tot ce a fost cu ocazia asta! Ma simt mândru când vad ce minuni de mese aranjezi tu! Mie îmi place sa pozez mai mult "santierul" dinaintea si din timpul mesei... Ne complementam! La multi ani!!!
Daca nu e si desertul tot din apa...nu vreau ;) Glumesc. Daca ai sti cum ma tentaza buturuga de ciocolata... E excelenta, cu siguranta! Sarbatori fericite in continuare!
Elly, nu te consuma din cauza asta. Buturuga (prajitura) este o chestie cu multa crema si cu mult unt, deci absolut indigesta! Iar înghetata, prefer una pe bat! Se fac vânzari impresionante profitând de traditie... Cu "Sarbatori fericite in continuare!" sunt de acord, mai ales ca pentru mine abia acum încep!!!
Are dreptate, Buche de Noel mai mult arata frumos decat e buna la gust, desi poate ca exista unele combinatii mai usor tolerabile care contin, de ex castane sau zmeura pe langa atata crema de unt + cacao, care in multe variante nici nu e prea fina gen jofra, sau mousse de chocolat ca lumea, dar mai misto sunt din cauza decoratiilor crocante de vafe sau fondant sau fructe confiate sau marraschino, sau chiar simpatice de martzipan, ca de fapt alea fac tot farmecul + eu doar pe alea le mananc si de pe torturi, ca altceva nu-mi place la prajituri, nici frisca nu-mi place, si singura crema dulce pe care o suport e una poate de vanilie + lapte (adica nu cu multa grasime gen unt, ci doar o idee din oua), dar si aia numai in anumite combinatii, ca de ex la kremshnitt, sau la unele ecleruri, unde si foietajul e destul de usor si aerian.
Ce chestie...zau daca m-am gandit la toate astea si mi-au venit toate denumirile astea de prajituri cu texturile lor asa brusc in minte pana nu am vazut pozele astea cu Buche de Noel, ca eu nu cred ca m-am mai gandit la prajituri chiar de cand eram mic, cred ca, de ex, ultima jofra am mancat-o cand aveam 9 ani...tin si minte unde, la mare in Romania, dar nu mai tin minte in ce statiune, poate Neptun, dar tin minte si umbrela colorata de deasupra mesei + exact culoarea mesei...iar ultimul kremshnitt precis a fost inainte de Revolutie, ca dupa Revolutie nu tin minte sa fi macat ca prajitura decat ecleruri, ca nu stiu de ce nu s-au gasit kremshnitturi o perioada, si pana sa apara din nou, nu mai mancam eu prajituri de loc !
Ha ! Ha ! Parca as fi Maria Antoaneta la faza asta !!!! Zau, rad cu lacrimi in clipa asta...Revolutie, prajituri vieneze (kremshnitt) + franceze (jofra, ecler), buturuga (de la ghilotina probabil) !!!!
Mie imi plac prajiturile cu cacao multa. Si cu unt dar sa fie unt nu margarine deghizate in unt. Deci chiar as manca din buturuga aia daca s-a respectat reteta. :))
m-ai surprins! :) eram obisnuita cu bunatatile noastre traditionale pe care le pregateai tu dar inteleg ca ai ales de data asta un Craciun made in France :) nu cred ca as putea gusta melci,cel putin nu cu ochii deschisi :)) Sarbatori fericite in continuare Dan mai ales daca spui ca pentru tine abia incep! :)
Melcii sunt total OK la gust, desi nu arata prea frumos, insa stridiile eu nu pot sa le sufar, si nu imi plac nici la gust, nici cum arata, decat poate daca sunt inchise, si atunci macar pot fantaza ca or contine perle, si ma pot gandi la diverse povesti cu pescuitori de perle, desi nu m-as chinui sa le deschid eu, mai ales ca au margini ff taioase.
Ei, mai au si francezii câte ceva bun, sa recunoastem! Deocamdata am aratat un Craciun frantuzesc, nu stiu daca asta a fost tot... Mai vedem, mai cautam ceva pentru Pandhora! Melcii sunt foarte gustosi, iar sosul ala de unt cu usturoi si patrunjel de-a dreptul extraordinar!! Iarna eu ma opresc din petrecut de Sf. Ioan...
e posibil sa fie cum spui,nu sunt tentata sa incerc... stridii am gustat o singura data dar nu pot spune ca mi-as mai dori sa incerc... in general nu imi plac fructele de mare asa cum nici pestele nu ma atarge... in schimb imi plac mult de tot crevetii cu sos de usturoi si lamaie :)
Nici mie nu-mi place sa le deschid, nici nu am dexteritatea crescatorilor de stridii. Dupa sarbatorile de anul asta am câteva taieturi pe la degete, dar nu-i nimic, trec ele. De mâncat însa, îmi plac la nebunie, mai ales cu un sos din ceapa taiata marunt cu un otet bun (din cidru, xerex etc).
am inteles...noroc ca te-ai antrenat de-a lungul timpului ca sa poti face fata acestei lungi perioade de "lupte" :)) esti ca si prietenul meu,capricorn :)
Wow ! BUCHE de Noel !!!! Multumesc pt imagini ! (Restul nu ma incanta ca pe aici toata lumea mananca somon si fructe de mare tot timpul anului, desi desigur probabil ca nu de calitatea celor prezentate mai sus.)
Norvegia e patria somonului. Am un prieten care primeste somoni din Norvegia, îi pregateste el si pe urma-i afuma. De asta trebuie sa-l tai eu felii. Nefiind pro ies mai groase, ceea ce n-a deranjat deloc, dimpotriva...
Noi am mîncat en Lorraine: stridii, foie gras (facut de soacra, cu cranberries, un deliciu), clapon umplut cu garnitura de castane, brînzeturi bien sûr si doua feluri de bûches, una au café (care nu prea avea gust de cafea, fada) si celalalta aux marrons, foarte buna, facuta de sot si soacra si decorata cu entuziasm de nepoti. Dupa am iesit la o plimbare în aerul primavaratic, sa digeram putin. Dar ieri am mîncat o bûche au chocolat, framboise et biscuit au sésame grillé, ceva de neuitat (creatie Picard, deci congelata si lasata 8 ore la decongelat). Am avut români la masa care au devorat-o, nu altceva!
Multumim! Sa stii ca în fiecare an invitam socrii la ziua copilului, exclusiv cu mîncaruri românesti, si lasa farfuriile luna! Am si norocul sa lucrez în Paris chiar lînga magazinul românesc, iar proprietara face în fiecare vineri niste sarmale delicioase, cîteodata trec pe-acolo numai sa le adulmec :))
Magazinul românesc "Miha"? Or fi mai multe, asta e undeva, de fapt habar n-am unde, dar stiu ca e aproape de Andreea care sta pe linia lui 6. Si mai sunt niste magazine pe lânga Gara de Est.
Acolo au si mici si cabanosi si Eugenii! Celelalte magazine sunt pe niste stradute de lânga Gara de est, la statia de metrou Château d'eau, sârbesti în cea mai mare parte. Cartierul este însa cam pestrit... Succes si La Multi Ani!
Mmmmmm, C'est si bon!
RăspundețiȘtergere:)
Sărbători fericite, Dan! Şi aici. Din nou!
:)
Craciun fericit! Unde esti "acolo"?
ȘtergereSi un An nou la fel, dar mai vorbim pâna atunci!!
Eu am zis "acolo" la blogul meu, unde ne făcusem deja o serie de urări.
Ștergere:)
Mai "vorbim" până atunci, cu siguranţă!
Revenind la imaginile postate de tine, ultimele două întrunesc sufragiile mele. Reţetele acelor drăgălăşenii culinare le putem afla sau sunt secret de stat?
Lăsând gluma, mor de pofta lor!
Sunt faimoasele "buches" de Craciun. Cred ca oriunde pe net gasesti ce-s alea. Pe scurt, e o prajitura absolut nemâncabila cu multa crema facuta cu mult unt. Face parte din meniu, dar nu pentru mine!
ȘtergereCedez orice vrei din porţia mea, dacă-mi laşi mie acele prăjituri nemâncabile de către domnia ta.
ȘtergereDoamne, ce m-aş mai "sacrifica" la două porţii din "neobrăzata" aia cu ciocolată!!!
:))
Fie, dar îti dai digestia peste cap!
Ștergerehmmmm...Cam ai dreptate.
ȘtergerePlus că după aceea, două zile tre'i să biciclesc sau să stepăluiesc din motive de dodoloţeală.
:)))))))
Adică, tre'i să fac fitness, că prăjitura se depune.
Delicios, apetisant, incantator! Prefer felie de prajitura cu ciocolata. Si un pahar de vin, de Xeres. Sa ai Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergere"Xerox" n-am avut! E o masa de Craciun "locala", cu chestii rafinate dar cam "putine", dupa gustul (apetitul) nostru... Prajituri mai avem, traditionalele "buturugi" (bûches) de Craciun, cea mai ciocolatie este prajitura, cealalta înghetata, te asteptam!
ȘtergereDaca nu, pâna la Anul Nou ne mai întâlnim!
Craciun fericit, la multi ani! Frumoasa masa, nu disting bine celalalt vin de langa sampanie si Chabilis ;)
RăspundețiȘtergereCelalalt vin este "Sauternes", un vin oribil de dulce stii foarte bine, dar ma rog, aici se bea cu "foie gras", îl accept si cred ca de asta a si ajuns sa fie asa de vechi (parca 2005), nu tenteaza pe nimeni... Dar daca e vorba de traditii, chiar daca ale altora, le respectam!!
ȘtergereLa Multi Ani, numai bine!!!
Apetisant,mai ales desertul!
RăspundețiȘtergereFie ca toate visele sa-ti se indeplineasca, iar noul an sa-ti aduca fericire si belsug!La multi ani!
Cum spuneam mai sus, ai de ales între prajitura si înghetata, amândoua se cheama "buturugi", traditia de aici! Iti cedez portia mea, eu nu sunt cu dulcele, la schimb cu aperitivul tau! Daca nu, îmi pun unul (altul!!) separat, bine ca avem de unde...
ȘtergereLa multi ani Iulisa, bucurii si împliniri!!
oooooooo! hmmmmmmmmm! woooooooow! oh là là! ;)
RăspundețiȘtergeresuper apetisante toate felurile de mancare prezentate aici!
La multi ani!
Sa va fie de bine Craciunul si tot ce a fost cu ocazia asta!
ȘtergereMa simt mândru când vad ce minuni de mese aranjezi tu! Mie îmi place sa pozez mai mult "santierul" dinaintea si din timpul mesei...
Ne complementam! La multi ani!!!
Daca nu e si desertul tot din apa...nu vreau ;)
RăspundețiȘtergereGlumesc.
Daca ai sti cum ma tentaza buturuga de ciocolata... E excelenta, cu siguranta!
Sarbatori fericite in continuare!
Elly, nu te consuma din cauza asta. Buturuga (prajitura) este o chestie cu multa crema si cu mult unt, deci absolut indigesta! Iar înghetata, prefer una pe bat! Se fac vânzari impresionante profitând de traditie...
ȘtergereCu "Sarbatori fericite in continuare!" sunt de acord, mai ales ca pentru mine abia acum încep!!!
Are dreptate, Buche de Noel mai mult arata frumos decat e buna la gust, desi poate ca exista unele combinatii mai usor tolerabile care contin, de ex castane sau zmeura pe langa atata crema de unt + cacao, care in multe variante nici nu e prea fina gen jofra, sau mousse de chocolat ca lumea, dar mai misto sunt din cauza decoratiilor crocante de vafe sau fondant sau fructe confiate sau marraschino, sau chiar simpatice de martzipan, ca de fapt alea fac tot farmecul + eu doar pe alea le mananc si de pe torturi, ca altceva nu-mi place la prajituri, nici frisca nu-mi place, si singura crema dulce pe care o suport e una poate de vanilie + lapte (adica nu cu multa grasime gen unt, ci doar o idee din oua), dar si aia numai in anumite combinatii, ca de ex la kremshnitt, sau la unele ecleruri, unde si foietajul e destul de usor si aerian.
ȘtergereCe chestie...zau daca m-am gandit la toate astea si mi-au venit toate denumirile astea de prajituri cu texturile lor asa brusc in minte pana nu am vazut pozele astea cu Buche de Noel, ca eu nu cred ca m-am mai gandit la prajituri chiar de cand eram mic, cred ca, de ex, ultima jofra am mancat-o cand aveam 9 ani...tin si minte unde, la mare in Romania, dar nu mai tin minte in ce statiune, poate Neptun, dar tin minte si umbrela colorata de deasupra mesei + exact culoarea mesei...iar ultimul kremshnitt precis a fost inainte de Revolutie, ca dupa Revolutie nu tin minte sa fi macat ca prajitura decat ecleruri, ca nu stiu de ce nu s-au gasit kremshnitturi o perioada, si pana sa apara din nou, nu mai mancam eu prajituri de loc !
ȘtergereHa ! Ha ! Parca as fi Maria Antoaneta la faza asta !!!! Zau, rad cu lacrimi in clipa asta...Revolutie, prajituri vieneze (kremshnitt) + franceze (jofra, ecler), buturuga (de la ghilotina probabil) !!!!
ȘtergereVorba unui revolutionar faimos: "nasol moment, misto coliva!"
ȘtergereMie imi plac prajiturile cu cacao multa. Si cu unt dar sa fie unt nu margarine deghizate in unt.
ȘtergereDeci chiar as manca din buturuga aia daca s-a respectat reteta. :))
Dupa cum îi vad ca manânca baietii aici, cred ca e foarte buna! Iar daca ma iau si dupa cât costa e si mai buna! Dar eu nu ma omor cu dulcele...
Ștergerem-ai surprins! :)
RăspundețiȘtergereeram obisnuita cu bunatatile noastre traditionale pe care le pregateai tu dar inteleg ca ai ales de data asta un Craciun made in France :)
nu cred ca as putea gusta melci,cel putin nu cu ochii deschisi :))
Sarbatori fericite in continuare Dan mai ales daca spui ca pentru tine abia incep! :)
Melcii sunt total OK la gust, desi nu arata prea frumos, insa stridiile eu nu pot sa le sufar, si nu imi plac nici la gust, nici cum arata, decat poate daca sunt inchise, si atunci macar pot fantaza ca or contine perle, si ma pot gandi la diverse povesti cu pescuitori de perle, desi nu m-as chinui sa le deschid eu, mai ales ca au margini ff taioase.
ȘtergereEi, mai au si francezii câte ceva bun, sa recunoastem!
ȘtergereDeocamdata am aratat un Craciun frantuzesc, nu stiu daca asta a fost tot... Mai vedem, mai cautam ceva pentru Pandhora!
Melcii sunt foarte gustosi, iar sosul ala de unt cu usturoi si patrunjel de-a dreptul extraordinar!!
Iarna eu ma opresc din petrecut de Sf. Ioan...
e posibil sa fie cum spui,nu sunt tentata sa incerc...
Ștergerestridii am gustat o singura data dar nu pot spune ca mi-as mai dori sa incerc...
in general nu imi plac fructele de mare asa cum nici pestele nu ma atarge...
in schimb imi plac mult de tot crevetii cu sos de usturoi si lamaie :)
Nici mie nu-mi place sa le deschid, nici nu am dexteritatea crescatorilor de stridii. Dupa sarbatorile de anul asta am câteva taieturi pe la degete, dar nu-i nimic, trec ele. De mâncat însa, îmi plac la nebunie, mai ales cu un sos din ceapa taiata marunt cu un otet bun (din cidru, xerex etc).
ȘtergereSunt si niste creveti pe-acolo, de fapt "gambas", care este un crevete mai mare. Cu mujdei, sigur...
Ștergerei-am vazut,i-am vazut :)
Ștergereimi place la nebunie samovarul tau,l-am mai vaut dar tot imi place :)
sa nu-mi spui ca esti si Ion...esti? :)
Nascut pe 01.01, în acte 06.01 si Ioan. Asa ca... am treaba!
Ștergeream inteles...noroc ca te-ai antrenat de-a lungul timpului ca sa poti face fata acestei lungi perioade de "lupte" :))
Ștergereesti ca si prietenul meu,capricorn :)
Si în restul anului ma uit la altii...
ȘtergereWow ! BUCHE de Noel !!!! Multumesc pt imagini ! (Restul nu ma incanta ca pe aici toata lumea mananca somon si fructe de mare tot timpul anului, desi desigur probabil ca nu de calitatea celor prezentate mai sus.)
RăspundețiȘtergereNorvegia e patria somonului. Am un prieten care primeste somoni din Norvegia, îi pregateste el si pe urma-i afuma. De asta trebuie sa-l tai eu felii. Nefiind pro ies mai groase, ceea ce n-a deranjat deloc, dimpotriva...
ȘtergereNoi am mîncat en Lorraine: stridii, foie gras (facut de soacra, cu cranberries, un deliciu), clapon umplut cu garnitura de castane, brînzeturi bien sûr si doua feluri de bûches, una au café (care nu prea avea gust de cafea, fada) si celalalta aux marrons, foarte buna, facuta de sot si soacra si decorata cu entuziasm de nepoti. Dupa am iesit la o plimbare în aerul primavaratic, sa digeram putin. Dar ieri am mîncat o bûche au chocolat, framboise et biscuit au sésame grillé, ceva de neuitat (creatie Picard, deci congelata si lasata 8 ore la decongelat). Am avut români la masa care au devorat-o, nu altceva!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine! Sa încercati data viitoare un meniu românesc la care sa invitati francezi, sa vezi atunci cum se bat turcii la gura lor!!
ȘtergereMultumim! Sa stii ca în fiecare an invitam socrii la ziua copilului, exclusiv cu mîncaruri românesti, si lasa farfuriile luna! Am si norocul sa lucrez în Paris chiar lînga magazinul românesc, iar proprietara face în fiecare vineri niste sarmale delicioase, cîteodata trec pe-acolo numai sa le adulmec :))
RăspundețiȘtergereMagazinul românesc "Miha"? Or fi mai multe, asta e undeva, de fapt habar n-am unde, dar stiu ca e aproape de Andreea care sta pe linia lui 6. Si mai sunt niste magazine pe lânga Gara de Est.
ȘtergereDa, e magazinul "La Miha", pe rue de Javel, în 15e. Pe celelalte nu le stiu.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
Acolo au si mici si cabanosi si Eugenii! Celelalte magazine sunt pe niste stradute de lânga Gara de est, la statia de metrou Château d'eau, sârbesti în cea mai mare parte. Cartierul este însa cam pestrit...
ȘtergereSucces si La Multi Ani!