vineri, 17 ianuarie 2014

Cât pe ce sa uit ca azi e vineri, dar am vesti bune

La Las Vegas te duci dupa cum se stie ca sa joci.
Daca joci nu poti decât sa câstigi sau sa pierzi. In primul caz dai un rând la toata lumea, faci o petrecere, dupa care, cu banii câstigati, joci din nou. Ca în informatica, « GO TO » la pasul precedent. Si tot asa pâna pierzi tot. In cazul celalalt, daca pierzi din prima, ei bine, bei de necaz, dar în cazul asta mai ai o solutie : te însori. Acolo te poti însura de urgenta la tutungeria din colt. Dupa ce te însori, evident ca dai un rând la toata lumea etc. Dupa cum se vede, e adevarat principiul ca barbatii beau din doua motive :

- Pentru ca nu sunt casatoriti ;
- Pentru ca sunt casatoriti.

Am vazut acum multi ani un film cu Funès unde, într-un satuc scotian pierdut printre lanuri manoase de malt, într-o anumita zi din an tinerii care se iubesc sincer se casatoresc fara stirea parintilor. Ceremonia este oficiata rapid de un, bineînteles, fierar. Bine, nu-i aceeasi situatie, copiii nu se însoara de necaz, ci din dragoste. De necaz beau parintii si pâna la urma se împaca. Asta nu-i greu, în Scotia orice vecin are ca si tine o distilerie.

Dar sa revin. Ce si-au spus deci sociologii si legiuitorii francezi ? Inspirati ca si cercetatorii anglo-americani, au hotarât sa simplifice procedura divortului, acesta urmând sa fie pronuntat de un grefier. Simplu, ca în Vegas. Daca o hârtie se poate încheia rapid la Vegas, de ce familia nu s-ar putea încheia si ea tot rapid, la un ghiseu?

Acuma ma gândesc si eu, de ce sa nu se petreaca ambele evenimente cu ceremoniile de rigoare la circa de politie ? Iar seful de post sa faca sau sa desfaca, dupa caz. Daca-i la cârciuma, s-o faca sergentul de planton, sa fie macar gradat, ce dracu’, sunt momente festive !

17 comentarii:

  1. de unde se trage concluzia care este...o simpla hartie fara valoare (certificatul de casatorie)
    prietenul fiului meu s-a casatorit in Vegas...dupa "ceremonie" ne-a sunat si ne-a zis... "ca la Mc Drive , manca'ti'as..."nici nu ne venea sa-i spunem "sa fie intr'un ceas bun"...
    dar, nu numai ptr joc si insuratoare la minut se merge in Las Vegas...mie-mi place drumul cu masina pana acolo...nu se compara cu nici un alt drum din lume...stii filmele western...cu benzinariile acelea mici care stau sa cada, cu un tip lenevos pe un scaun cu scobitoarea intre dinti...cu ghemotoacele acelea de ierburi uscate, rostogolindu-se pe drum...?!
    mai vreau sa te intreb ceva...am inteles de la tine de ce beau barbatii...dar femeile ?! de ce beau ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar...de ce beau ?!... hic !!!!
      :))))))

      Ștergere
    2. Scaietii din drum sunt poate ultima alerta înainte de Vegas.

      Ștergere
    3. De ce beau femeile? Sigur din aceleasi motive ca barbatii, numai ca invers:
      - pentru ca sunt casatorite;
      - pentru ca nu sunt casatorite.

      Cam la fel, oameni suntem...

      Ștergere
    4. http://youtu.be/nb1n8wSUcKk

      Ștergere
  2. Hic... merg pe gard ma tin de drum .... hic.... :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la beat cârciuma vin
      Merg pe gard, de drum ma tin
      Niciun latra nu ma câine
      Dau cu câini-n bolovani...

      Ștergere
  3. cum de ce beau femeile? de sete!

    RăspundețiȘtergere
  4. amuzant este ca am o prietena la Las Vegas. S-a casatorit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă bei... mori.
    Dacă nu bei... tot mori.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum vreo 2 ani a fost incercata popularizarea unui trend de a face niste petrecerile de Divort, la care erau invitati ambii recent ex-soti plus prietenii de partea amandurora,plus unoeri chiar si un lucrator bisericesc drept martor. Zau, astia din industria nuntilor sunt de+a dreptul disperati, nu mai stiu ce sa faca...cred ca de aia s-a dat voie si la casatorii de gay, ca nu mai vrea nimeni sa se casatoreaca, daramite sa mai faca si nunta, macar sa mai prinda vreo cativa gay asa inclinati poate mai desuet clasic romantic, din aia din generatia mai veche a colegilor de dizidenta de la vremea cenaclului Flacara (sau a echivalentelor lui vest europeene).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off topic, te invit la o Leapsa Calatoare, pe care am preluat-o de pe blogul unuia care zice ca e oltean-europeean. (Sau poate iti place alta mai recenta originala de a mea, ca de ex aia despre Femei, sau aia a Sutienelor, sau aialalta mai serioasa a Lumilor Literare Preferate.)

      Ștergere
    2. Rodolfo, la un divort se mai poate face o petrecere, e de înteles, fiecare are motivele lui de bucurie. Am vazut însa ca în Belgia, unde euthanasia este legala, "pretendentul", cu o zi înainte de momentul mult asteptat, face o petrecere cu familia si prietenii. Din ce am vazut eu, atmosfera era agreabila, ca sa spun asa...

      Ștergere
  7. salutari.
    Sunteti bine? Nu ai mai scris de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem foarte bine, bine-ar fi sa fim asa tot timpul. Acum suntem departe, foarte departe, peste mari si tari, exact ca în povesti.
      Revin saptamâna viitoare.

      Ștergere
    2. sa ai parte de soare, vitamina D, si relaxare!

      Ștergere
  8. alo domnu' ie dashchis ?...
    oi fi prin vecini, pe la mine..
    oi fi adus tu iarna asta viscolita...

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!